Mocht er een beloftenteam degraderen uit de Derde Divisie, dan moet het verplicht in de Hoofdklasse gaan spelen. Terugkeren naar de beloftencompetitie is niet toegestaan, laat de KNVB desgevraagd aan VIDB weten.

,,Ze hebben er zelf voor gekozen om in de voetbalpiramide uit te gaan komen”, vertelt een woordvoerder om daarmee aan te geven dat dan ook de de consequenties van een degradatie aanvaard moeten worden. ,,Anders zou het ook niet eerlijk zijn.”

Er gingen de afgelopen weken geruchten op dat beloftenteams bij een degradatie uit de Derde Divisie mochten terugkeren naar de eigen competitie met daarin louter tweede teams van BVO’s. Vandaar dat VIDB navraag deed bij de voetbalbond. In de zaterdagse Derde Divisie staat Jong Almere City op directe degradatie en in de zondagse variant Jong Achilles ’29.

Animo
In de aanvankelijke plannen van de KNVB zouden beloftenteams al in de Hoofdklasse gaan instromen, maar daarvoor bleek te weinig animo. Profclubs mochten zelf aangeven of ze met hun talenten in de voetbalpiramide wensten in te stromen of in de beloftencompetitie wilden blijven spelen. In de Jupiler League zijn momenteel drie beloftenteams actief, in de Tweede Divisie vier en in de Derde Divisie zes (twee keer drie).

In de Tweede Divisie staat Jong FC Twente onderaan. Mocht die ploeg degraderen, dan komt het logischerwijs in de Derde Divisie terecht.

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude