Mocht er een beloftenteam degraderen uit de Derde Divisie, dan moet het verplicht in de Hoofdklasse gaan spelen. Terugkeren naar de beloftencompetitie is niet toegestaan, laat de KNVB desgevraagd aan VIDB weten.

,,Ze hebben er zelf voor gekozen om in de voetbalpiramide uit te gaan komen”, vertelt een woordvoerder om daarmee aan te geven dat dan ook de de consequenties van een degradatie aanvaard moeten worden. ,,Anders zou het ook niet eerlijk zijn.”

Er gingen de afgelopen weken geruchten op dat beloftenteams bij een degradatie uit de Derde Divisie mochten terugkeren naar de eigen competitie met daarin louter tweede teams van BVO’s. Vandaar dat VIDB navraag deed bij de voetbalbond. In de zaterdagse Derde Divisie staat Jong Almere City op directe degradatie en in de zondagse variant Jong Achilles ’29.

Animo
In de aanvankelijke plannen van de KNVB zouden beloftenteams al in de Hoofdklasse gaan instromen, maar daarvoor bleek te weinig animo. Profclubs mochten zelf aangeven of ze met hun talenten in de voetbalpiramide wensten in te stromen of in de beloftencompetitie wilden blijven spelen. In de Jupiler League zijn momenteel drie beloftenteams actief, in de Tweede Divisie vier en in de Derde Divisie zes (twee keer drie).

In de Tweede Divisie staat Jong FC Twente onderaan. Mocht die ploeg degraderen, dan komt het logischerwijs in de Derde Divisie terecht.

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS14.00SJC
Districtsbeker
Hillegom14.00HBC
ROAC14.00Foreholte
Teylingen14.00VUC
Van Nispen (zon.)14.00REMO