Thierry Monteny heeft pijn. In meerdere opzichten. Niet alleen zijn knie, die er uiteindelijk voor heeft gezorgd dat hij stopt met voetballen, maar ook het feit dat hij komend seizoen niet meer op het veld staat doet pijn. De Lisser is pas 25 jaar oud, maar is genoodzaakt om een stapje terug te doen. Het constant moeten herstellen van een pijnlijke knie in combinatie met zijn werk, gezin en verplichtingen voor FC Lisse gaan niet meer samen. ,,Ik wil dit ritme van leven niet nog een jaar meemaken.”

Eigenlijk leek het er een maand geleden op dat Monteny ‘gewoon’ door zou gaan met voetballen. De gesprekken aan de onderhandelingstafel met technisch manager Kevin Winter waren opgestart en leidden zelfs tot een mondeling akkoord tussen beide partijen. Tegelijkertijd was dat het moment dat de 25-jarige speler enorm begon te twijfelen aan zijn eigen beslissing.

,,Alles was in kannen en kruiken. Ik kreeg daarna een benauwd gevoel. Ik wil dit ritme van leven niet nog een jaar meemaken.” Het ritme van de buitenspeler is als volgt: op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is hij volop bezig met zijn werk. Op maandag, dinsdag en donderdag eet hij na zijn werk snel wat om vervolgens naar Ter Specke te gaan om te trainen. Op zaterdag is hij de hele dag met voetbal bezig. Kortom, er is nog weinig tijd over voor de Lisser om tijd te besteden aan zijn gezin.

Gebruik je de app? Klik dan hier!

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 14.00Leonidas
Altior 14.00Hillegom
DOSR 14.00Foreholte
Wilhelmus 14.00Teylingen
Van Nispen (zon.) 14.00WVC