Koninklijk bezoek, een ambassadeur, een internationaal arbiter en een dorpskraker die vanaf de penaltystip wordt beslist. Zomaar vier ingrediënten uit een dag vol zaalvoetbal op Sportpark Duinwetering.

Nee, niet de Koninklijke uit Madrid, maar wel de Koninklijke uit Haarlem maakte donderdagmiddag op de eerste dag van de Horesca Horecavo ZaalCup haar opwachting tijdens dit toernooi. Koninklijke HFC JO15 meet deze middag haar krachten met de diverse regioclubs. ,,Een mooi tussendoortje in de kerstvakantie”, weet trainer-coach Feike Prins.

,,Hoofd Jeugdopleidingen Gertjan Tamerus heeft ons op het spoor van dit toernooi gezet”, vertelt Prins, die met zijn team eigenlijk een beetje de vreemde eend in de Duin- en Bollenstreek bijt is deze dag. ,,Maar wel zo leuk om mee te maken. In deze groep is iedereen ambitieus en gedreven. Dat is ook kenmerkend voor spelers uit deze leeftijdsgroep en dat houdt in dat het ook heerlijk werken is.”

Die ambitie leverde uiteindelijk een vijfde plaats op in een veld van veertien teams. Prins kan er zelf niet echt meezitten, maar zijn jongens hadden stiekem op meer gerekend. ,,We grepen op doelsaldo net naast de strijd om de eerste vier plekken, dat is dan even een teleurstelling en dat is maar goed ook. Uiteindelijk verslaan we Hillegom in de strijd om de vijfde plek met 4-2 en dan is onze middag toch geslaagd op een zeer goed georganiseerd toernooi.”

Na de kerstvakantie gaat de focus weer volledig op de competitie voor Prins en zijn manschappen, die samen met De Dijk strijden om promotie naar de Tweede Divisie voor jeugdteams. ,,Dat is ook de trend bij Koninklijke HFC. Alle vier de hoogste jeugdstandaardteams spelen nu al op tweede- en derdedivisieniveau en doen het momenteel ook uitstekend. Onze jeugdafdeling staat daarmee goed op de rails.”

,,Dat is, als tweededivisionist ook wel noodzakelijk met het oog op de toekomst. Volgend seizoen blijf ik ook betrokken bij HFC. Ik moet er alleen nog even hard over nadenken of ik met deze jongens meegroei naar JO17. Eerlijk gezegd ligt mijn hart toch het meest bij deze leeftijdscategorie.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude