De botsing met de keeper van SJZ was een akelig gezicht. Dat Philip Mossel daarna groggy op het veld lag bij de zondagtak van Van Nispen, evenmin. De voetballer van de derdeklasser herinnert zich er ‘gelukkig’ weinig van. ,,Het enige dat ik nog weet is dat ik naar adem aan het happen was, omdat de knie van de keeper mijn borst raakte. Verder kwam ik in de ziekenwagen weer een beetje bij.”

Dat de ploeg uit De Zilk uiteindelijk 2-2 speelde tegen de bezoekers uit Zoeterwoude, deerde verder weinig mensen die aanwezig waren op Sportpark Wassenaar. De schrik bij de toeschouwers zat er na de botsing en de ziekenwagen die daarna op het veld kwam, goed in.

,,Ik krijg van iedereen te horen hoe erg men geschrokken was. Ik herinner mij er alleen dus niks meer van.” Met ‘de patiënt’ gaat het nu enkele dagen later gelukkig een stuk beter. ,,Woensdagavond ben ik voor het eerst weer even het huis uit geweest. Ik heb nog wel hoofdpijn en leef nog met paracetamol, maar het is allemaal een stuk beter dan afgelopen zondag.”


    Philip Mossel wordt behandeld op het veld

Hoewel Mossel voorlopig nog rustig aan moet doen, is hij er achteraf nog redelijk goed vanaf gekomen. ,,Er zat een wond onder mijn oog. Die is geplakt. En ik heb mijn tentamens op school hierdoor moeten missen. Maar dat is allemaal goed geregeld met school.”

Van de tegenstander kreeg hij nog twee fruitmanden thuisgestuurd. ,,Één van de club en één van de keeper. Ik vind dat SJZ er echt super op gereageerd heeft, dat mag ook wel gezegd worden.”

Foto’s: Trudy van den Berg

Lees ook: ‘Geschrokken Schulpzand (Van Nispen (zon.)): ,,Hij was echt even groggy”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 22 jun.
Oefenwedstrijd
Jong ADO Den Haag17.00Rijnsburgse Boys