Vooraf waren de scenario’s bekend: Ter Leede moest zelf eerst winnen bij Zwaluwen en daarna hopen dat RKAV Volendam puntenverlies leed bij Achilles Veen. Alleen dan konden de Sassenheimers de titel binnenhalen. De Sassenheimse club won zelf met 1-3 tegen de ploeg uit Vlaardingen, maar omdat het elftal uit het vissersdorp met 1-2 won van Achilles Veen, werd het kampioenschap nog één weekje uitgesteld. 

„Het was een vrij chaotische wedstrijd’’, merkte Ben van der Lans op. „Er was veel ontlading bij de goals en er werd telkens omgeroepen wat de tussenstand was bij RKAV Volendam. Dat had wel iets speciaals. Daarnaast werd het duel nog gestaakt waarbij Zwaluwen twee rode kaarten ontving. Alles zat er wel in vandaag’’, zei de verdediger lachend.

„Als we maar één punt halen, dan liggen we nog steeds op pole position voor de titel.’’

Ter Leede wist de laatste vier jaar niet te winnen van de ploeg uit Vlaardingen. Er werd één keer gelijkgespeeld en driemaal verloren. Het elftal van trainer Danny Schenkel mocht dus van tevoren worden betiteld als een ware angstgegner. 

Ook in de bestuurskamer werd er door de bestuursleden van de Sassenheimse club met enige angst naar deze wedstrijd toegeleefd. „Als we maar één punt halen, dan liggen we nog steeds op pole position voor de titel’’, zei penningmeester Jeroen Desar bijvoorbeeld.  Toch was dat van tevoren niet de insteek voor de staf en de spelers van Ter Leede.

Spanning
Trainer Henk Wisman deed er alles aan om ervoor te zorgen dat dit als een ‘normale wedstrijd’ werd gezien. „Wij hebben in onze voorbereiding de dingen gedaan die we altijd doen. In dit soort situaties moeten we dat ook doen, want anders roepen we alleen maar onnodige spanning over onszelf af.’’

Maar de opluchting was wel groot aan de kant van de Sassenheimers na de 1-3 overwinning in Vlaardingen. Er werd luidkeels gezongen en hoofdsponsor Peter Kales kwam na afloop met een champagnefles de kleedkamer binnen.  „Volgende week zaterdag moeten we het afmaken, want het is nog niet gedaan’’, was Ter Leede verdediger Sami Mouchih gelijk duidelijk. „We moeten voor eigen publiek gewoon de drie punten pakken, want een overwinning maakt het alleen maar mooier, ondanks dat we nog maar één punt nodig hebben.’’

,,Het veldspel was niet goed, maar desondanks scoorden we wel drie schitterende doelpunten.”

De wedstrijd zelf was van een niet al te hoog niveau, maar dat kwam mede door het matige veld en de tegenstander. Zwaluwen koos ervoor om de lange bal te hanteren en dat maakte het spel er niet beter op. 

Verdiend
In de eerste helft kwam Ter Leede via doelpunten van Jordly Petronia en Joey van den Berg op een 0-2 voorsprong. Vlak na rust kwam er een fase waarin de thuisploeg sterk voor de dag kwam en ook de aansluitingstreffer wist te maken via Jerry Scholman. Verder lieten de Sassenheimers het echter niet komen. Ian van Otterlo wist met zijn achttiende seizoentreffer de wedstrijd definitief in het slot te gooien.

„Het is uiteindelijk een verdiende overwinning geworden’’, zag Wisman vanaf de kant. „We hebben georganiseerd gespeeld, alleen op sommige momenten liepen we iets te veel naar achteren. Met name aan het begin van de tweede helft, maar daarna hebben we het goed opgepakt. Daarnaast waren we vandaag effectief in het maken van de kansen. Het veldspel was niet goed, maar desondanks scoorden we wel drie schitterende doelpunten. We moeten nu minimaal één punt pakken en dan mogen we onszelf kampioen noemen.’’

Zwaluwen – Ter Leede 1-3 (0-2) 37. Petronia 0-1, 43. Van den Berg 0-2, 53. Scholman 1-2, 64. Van Otterlo 1-3.

Ter Leede: Bekkers, Petronia, Van der Lans, Zandbergen, Mouchih, Robertson, Wajer (85. Dam), Van Otterlo, Limon (60. Steemers), Van den Berg (78. Gillissen), Bok

Archieffoto: Hans Schalk

Lees ook: ‘Noordwijks collectief pakt de titel op eigen kracht’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude