Het was een moeizaam weekend voor de eerste tien spelers van het Mployment Topscorersklassement. Slechts twee namen van de top kwamen tot scoren. Marciano Mengerink (vv Katwijk) en Tom Duindam (SJC), die wél het net wisten te vinden, deden daardoor goede zaken. Ook klommen twee hattrick-helden van FC Rijnvogels en Warmunda flink in de stand.

Mengerink droeg met één treffer bij aan de 3-0 thuiszege op Achilles ’29 en deed daarmee een poging om de koppositie van Quick Boys-spits Yordi Teijsse te heroveren. Jammer voor de spits van vv Katwijk: net één doelpuntje te weinig! Duindam kwam iets dichter bij de top drie dankzij zijn goal tegen Alphense Boys (1-1), maar de achterstand op Teijsse, Mengerink en Tjeerd Westdijk (vv Noordwijk) is nog steeds groot.

Hattrick-helden
Hoewel er in de top tien niet veel spannends gebeurde, waren er wel twee opvallende hattricks afgelopen weekend. Ivailo Staal en Niels Dijkstra zijn normaal gesproken geen doelpuntenmachines, maar waren dat nu voor één keer wel. Staal hielp zijn ploeg FC Rijnvogels langs FC ‘s-Gravenzande (3-1). Dijkstra nam de volledige doelpuntenproductie van Warmunda op zich tegen Van Nispen (3-3) en steeg daardoor van de laatste plaats (op alfabetische volgorde van club en naam) naar de gedeelde 53ste plek.

Benieuwd op welke plaats jij staat? Bekijk het algemeen Mployment topscorersklassement.

Zo zit de puntentelling in elkaar:

Competitie
Zwaarte
Duels
Rekenfactor
Tweede Divisie
2
34
1,53
Derde Divisie
1,8
34
1,38
Hoofdklasse
1,6
30
1,39
Eerste Klasse
1,4
26
1,4
Tweede Klasse
1,2
26
1,2
Derde Klasse
1,0
26
1,0REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels