Maandenlang stond Marciano Mengerink (Katwijk) bovenaan in het Mployment Topscorersklassement, totdat Tjeerd Westdijk van Noordwijk aan de lopende band begon te scoren. Mengerink deed afgelopen weekend tijdens de inhaalronde een gooi naar de herovering van de koppositie. De aanvaller hielp zijn ploeg in Lienden met twee goals aan drie punten (1-2), waardoor Katwijk aan de leiding blijft in de Tweede Divisie. 

Helaas voor Mengerink maakte hij net één goal te weinig om Westdijk van de troon te stoten. In de rest van het klassement veranderde er weinig. Joël Tillema, de huidige nummer vijf, maakte zijn elfde competitietreffer van dit seizoen voor Rijnsburgse Boys. Al had hij weinig reden tot juichen, want de ‘uien’ gingen met 6-1 onderuit in Bunschoten-Spakenburg tegen IJsselmeervogels.

Nieuwe naam
VVSB-middenvelder Vladimir Jozic vestigde zich ook tussen het lijstje doelpuntenmakers. Zijn goal op bezoek bij Kozakken Boys (3-2 verlies) was voor de afscheidnemende routinier pas z’n eerste van dit seizoen in de Tweede Divisie. Jozic vinden we nu terug op plek 125.

Benieuwd op welke plaats jij staat in het algemeen klassement? Bekijk het Mployment Topscorersklassement.

Zo zit de puntentelling in elkaar:

Competitie
Zwaarte
Duels
Rekenfactor
Tweede Divisie
2
34
1,53
Derde Divisie
1,8
34
1,38
Hoofdklasse
1,6
30
1,39
Eerste Klasse
1,4
26
1,4
Tweede Klasse
1,2
26
1,2
Derde Klasse
1,0
26
1,0REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels