De hele top tien, spelend op de drie hoogste amateurniveaus, kwam afgelopen weekend niet in actie. Daardoor konden de goalgetters van de Eerste tot en met de Derde Klasse profiteren. Het topscorersduo van Van Nispen deed dat. Jon Joost Cornelissens en Ivo van der Vlugt loodsten hun ploeg met ieder twee goals langs nummer twee Be Fair (4-2).

Dat ging ten koste van Rowdy van der Putten (FC Lisse), Robbert Susan (Katwijk) en Mohamed el Osrouti (VVSB), die op een gedeelde negende plek stonden. De drie spelers uit Tweede Divisie vielen weg uit de top tien. Van der Vlugt steeg naar plaats acht dankzij zijn elfde en twaalfde doelpunt van het seizoen. Cornelissens staat een doelpunt achter op zijn ploeggenoot en sluit het rijtje van beste topschutters.

Topscorer van de maand
In het maandklassement van februari deed Jelle Geerlings goede zaken. Zijn goal (1-3) voor Foreholte tegen GDA was op dat moment voor de eer, want uiteindelijk verloor zijn ploeg met 1-4. Maar de treffer betekende wel zijn tweede van deze maand en pas zijn derde van het seizoen. Geerlings staat nu gelijk met Romano van der Stoep (FC Rijnvogels), Tjeerd Westdijk (vv Noordwijk), Cornelissens en Van der Vlugt die allen sinds 1 februari twee competitiedoelpunten maakten.

Benieuwd op welke plaats jij staat in het algemeen klassement? Bekijk het Mployment Topscorersklassement.

Zo zit de puntentelling in elkaar:

Competitie
Zwaarte
Duels
Rekenfactor
Tweede Divisie
2
34
1,53
Derde Divisie
1,8
34
1,38
Hoofdklasse
1,6
30
1,39
Eerste Klasse
1,4
26
1,4
Tweede Klasse
1,2
26
1,2
Derde Klasse
1,0
26
1,0REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels