FC Rijnvogels-verdediger Kevin Wijmer viel twee weken geleden geblesseerd uit tegen Zwaluwen en een MRI-scan heeft nu duidelijkheid gegeven over de ernst van zijn blessure. De 25-jarige Rotterdammer heeft de binnenband van zijn knie gescheurd. 

In eerste instantie was de huidige rechtsback van de Katwijkers nog blij dat het zijn kruisbanden niet waren. Maar bij de scan kwam ook aan het licht dat Wijmer een breuk in zijn bovenbeenbot heeft opgelopen. ,,Dinsdag gaat de Orthopeed beoordelen of het bot via operatie wordt gefixeerd of dat we het uit zichzelf laten genezen. Al met al gaat dit feestje een aantal maanden duren”, aldus de vice-aanvoerder.

Aderlating
Een grote aderlating voor Rijnvogels dat in de ‘nieuwe’ defensieve formatie met Wijmer op rechtsback aan een krachtige reeks bezig was: in vier achtereenvolgende wedstrijden pakte de formatie van Jimmy Simones drie punten en hield het bovendien de nul. De eerste wedstrijd zonder Wijmer, afgelopen zaterdag tegen Jodan Boys, ging verloren (0-2 red.)

Lees ook: Wijmer en blessures: een aparte combinatie

Foto: Piet van Kampen.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 16 mrt.
Noordwijk0-1FC Lisse
Xerxes DZB1-2Ter Leede
Nootdorpafg.FC Rijnvogels
Valken '681-1SC Monster
Van Nispen (zat.)4-0DSVP
NSV '461-2VVSB (zat.)
Quick Boys5-0DOVO
ONS Sneek4-3SJC
VVA/Spartaan1-1Kagia
IJsselmeervogels1-1Katwijk
Rijnsburgse Boys3-2Barendrecht
VVSB3-2Koninklijke HFC
Zo. 17 mrt.
JOS/Watergraafsmeer2-1Hillegom
ROAC2-1Foreholte
Teylingen0-2DOSR
Van Nispen (zon.)8-3Toofan