Ter Leede heeft de uitwedstrijd tegen Smitshoek met 2-1 verloren. De Sassenheimers zijn tot nu toe bezig met een wisselvallig seizoen. Tegen de club uit Barendrecht werden de goals op een knullige manier weggeven. De wedstrijd kantelde volledig in de tweede helft. In de eerste helft leek er nog niks aan de hand voor de ploeg uit Sassenheim.

Na de 0-4 thuisnederlaag tegen RKAV Volendam kwamen er voor Ter Leede op papier drie wat mindere tegenstanders aan in de vorm van Smitshoek, Achilles Veen en XerXesDZB. Maar daar kwam tegen Smitshoek niks van terecht.

„De eerste helft hadden we de wedstrijd onder controle. Het spel was niet altijd even goed, maar we speelden zakelijk voetbal. Dat zorgde er dan ook voor dat we verdiend op 0-1 kwamen. Robert Steemers ging er via de linkerkant vandoor en werd in de zestien meter gevloerd. Jeffrey Bok schoot de penalty binnen. De laatste weken hadden we veel kansen nodig om tot een goal te komen, maar daar was deze keer geen sprake van’’, aldus Floris Mulder, die content was met het eerste bedrijf van zijn team.

Dreiging
Maar opeens kantelde de wedstrijd in de tweede helft. Bij een snel genomen corner stond Ter Leede te slapen en kon de bal ingeschoten worden. De 2-1 van Smitshoek was een domme overtreding van Mulder zelf. Na de 2-1 voorsprong besloot Smitshoek in te zakken.

„In de eerste helft was Smitshoek helemaal niet goed, maar in de tweede helft begonnen ze dreigender te worden. Het lukte ons niet meer om goed te voetballen. We moeten bij onszelf te rade gaan waardoor dit zo snel kon gebeuren. Ik heb er op dit moment even geen verklaring voor. We hadden weinig rust aan de bal, maar hoe dat kwam weet ik niet.”

„Misschien komt het omdat we wat minder vertrouwen hebben als het even niet loopt?”

De verschillen in een wedstrijd die zich per helft voordeden waren dit seizoen geen uitzondering bij Ter Leede. Meestal is de eerste helft prima in orde, maar gaat het in het tweede bedrijf mis. De linksback zocht naar verklaringen, maar kon die niet vinden.

„Misschien komt het omdat we wat minder vertrouwen hebben als het even niet loopt? Er zijn jongens die dan opstaan en aangeven dat het anders moet, maar blijkbaar helpt dat niet. Het is moeilijk om aan te wijzen waar het aan ligt. Dat maakt het extra frustrerend.’’

Teambespreking
De wisselvalligheid die de Sassenheimers op dit moment tonen, moet er in ieder geval uit. „Iedereen had onze seizoensstart anders voorgesteld. Maandag bij de teambespreking gaan we weer even goed bespreken wat er mis ging en hopelijk kunnen we het weer gaan oppakken’’, sprak de linksback hoopvol.

Tekst: Roy van der Meij

Foto: Hans Schalk

Lees ook: ‘Gemakzuchtig Quick Boys wint ‘slechts’ met 6-3′


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys3-1ONS Sneek
Noordwijk4-0Eemdijk
SteDoCo2-5FC Lisse
ASWH3-1SJC
Ter Leede2-0FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam3-5FC Rijnvogels
Valken '684-3SVC '08
Van Nispen (zat.)1-2Lugdunum
VVSB (zat.)3-1Be Fair
VVC FC1-1Kagia
Koninklijke HFC4-0Katwijk
GVVV6-5Rijnsburgse Boys
VVSB6-2FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA