Even leek het erop dat Rijnsburgse Boys de weg omhoog gevonden had. Klinkende overwinningen op Quick Boys en ODIN’59 moesten doen geloven dat de formatie van Pieter Mulders het lek boven had. Op de 2-0 zeperd bij Scheveningen volgde zaterdagmiddag echter een ontluisterende 3-0 nederlaag bij VVOG. De Harderwijkers deden wel wat de geelzwarten verzuimden: scoren.

Met VVOG is ook de ploeg genoemd die de bollenclubs dit seizoen het vuur na aan de schenen legt. Op De Kooltuin werd FC Rijnvogels in de openingswedstrijd met 0-2 verslagen, waarna Quick Boys er eind september op Nieuw Zuid met 1-5 van langs kreeg. Daarbij ontpopte Jeremy de Graaf zich met vier(!) treffers tot de beul van de thuisploeg.

In eigen huis was de hoofdrol in het duel met de derde regioclub dit keer weggelegd voor Pernelly Biya. De kleine aanvaller, die tot zaterdagmiddag nog helemaal droog stond, nam de totale productie van zijn ploeg voor zijn rekening. En omdat de Uien daar niets tegenover wisten te stellen, rolde er een ontluisterende 3-0 nederlaag uit de bus voor de ploeg die in uitbeurten dit seizoen alleen in het openingsduel bij Jong Almere City FC de volle buit wist in te pikken.

Kater
Van een ‘uitcomplex’ wilde trainer Mulders na afloop echter niets weten. ,,Dat we bijna alleen thuis punten halen, zorgt ervoor dat het nu op een thuiscompetitie begint te lijken. Maar het mag natuurlijk niet zo in de ‘koppies gaan zitten”, aldus de teleurgestelde oefenmeester. Die zag zijn ploeg goed uit de startblokken komen, maar gaandeweg het eerste bedrijf moest hij ook constateren dat de thuisploeg beter in de wedstrijd kwam. “En op het moment dat de 0-0 halverwege eigenlijk al was ingevuld, gaat het toch nog mis. Dan keer je met een kater in de kleedkamer terug.”

Nadat Rijnsburgse Boys via Jeffrey Jongeneelen een paar keer dichtbij de openingstreffer was geweest, rammelde de thuisploeg in het eerste bedrijf via Jeremy de Graaf tweemaal flink op de poort bij Richard van Nieuwkoop. Uiteindelijk ging het bij een klutssituatie in de eigen zestien op slag van rust verkeerd. Donny Verdam gaf onbewust het laatste tikje richting Biya, waarna Van Nieuwkoop vanuit de draai kansloos was. ,,En ook na de rust verzuimen we opnieuw om te scoren”, treurde Mulders.

Dat Joel Tillema de gelijkmaker van dichtbij niet wist te produceren mocht een wonder worden genoemd, waarna Biya nog binnen het uur opnieuw voor scherprechter speelde. De kleinste man van het veld mocht uit een hoekschop van dichtbij vogelvrij raakkoppen, waardoor de problemen zich verder opstapelden voor de bezoekers.

Onderlinge coaching
Die kregen hierna opnieuw mogelijkheden, maar het houtwerk (Goeman) en inzetten van Jongeneelen en Strooker misten hun eindbestemming. Zelfs een rode kaart voor invaller Richard Gooijer bood geen soelaas voor het dolende Rijnsburgse Boys. Integendeel, want toen Biya een diepe bal handig oppikte en opnieuw vanuit de draai zomaar mocht uithalen was het vonnis geveld over de ploeg die deze middag meer tegen zichzelf dan de tegenstander speelde.

Gevraagd naar de oorzaak van de nederlaag was Mulders duidelijk. ,,De onderlinge coaching is altijd cruciaal. Als dat ontbreekt, speel je als een kip zonder kop. Winnen en verliezen doe je samen, maar ik moet zeggen dat we op dat onderdeel vandaag vooral verdedigend tekort zijn geschoten. Die eerste treffer is achteraf gezien cruciaal gebleken, terwijl we ons de tweede treffer ook mogen aanrekenen. De derde is een vertaling van de eerste twee doelpunten. Nee, de dreun van de 1-0 zijn we nooit meer te boven gekomen.”

VVOG – Rijnsburgse Boys 3-0 (1-0). 45. Biya 1-0, 59. Biya 2-0, 80. Biya 3-0.

Bijzonderheden: 68. Richard Gooier (VVOG), rode kaart.

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielisse (81. Wijks), Verdam, Artien, Strooker, Tillema, Verlaan (65. Tjon-A-Njoek), Goeman, Jongeneelen, Hudepohl, Leonard.

Foto: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen