Pieter Mulders kwam dit seizoen naar de Middelmors als vervanger van Niek Oosterlee die na zeven seizoenen vertrok. Halverwege het seizoen kan de eerste balans worden opgemaakt. De oefenmeester zelf, die onlangs bijtekende, ziet reden tot tevredenheid. ,,De jongens pakken het goed op.”

,,Ik heb het zeker naar mijn zin”, vertelt Mulders desgevraagd. ,,De klik is er met de spelers, dat vind ik het belangrijkste.” Maar ook niet onbelangrijk: ,,De club is ook blij.” Dat blijkt wel uit het feit dat hij nu tot eind juni 2018 vastligt. ,,We willen hier wat neer zetten en dan heb je doorgaans wat langer de tijd nodig en dat gaan we krijgen. De jongens pakken het goed op.”

Voor de nieuwe trainer was het in het begin even aanpoten. Zelf nieuw en met een karrenvracht aan nieuwe spelers duurde het logischerwijs even voordat alles op rolletjes liep. Mulders: ,,We kennen inmiddels elkaar kwaliteiten. Nu is het een kwestie van de juiste poppetjes  op de juiste plek krijgen.”

,,Met de houding ‘ik weet toch wel dat ik bij de selectie zit’ kom je er dan niet meer.”

Dat was een tijd lang niet zo moeilijk. Door een gebrek aan poppetjes. ,,Een periode hebben we het makkelijk gehad omdat we heel veel blessures hadden. Dan heb je als trainer gewoon niet zoveel keuze. Maar iedereen meldt zich fit 2 januari. Dan moeten we de puntjes op de i zetten. En dat moeten ze het zelf laten zien. Want niet de beste spelers spelen, maar het beste team.”

Luxe
Hoe dat eruit komt te zien zal dus na de winterstop blijken, maar de laatste wedstrijd voor de winterstop, tegen Jong Almere City FC, zag de bank er buitengewoon luxe uit. Naast invallers Jorn van Lunteren, Joost Leonard en Martijn Tjon-A Njoek, zaten ook nog Rachid El Yaakoubi en Marvin Wijks naast Mulders op de bank. ,,Het verschil tussen die wedstrijd en een paar weken geleden is dat we toen twee of drie man op de bank hadden en nu zijn er het zes a zeven. En Hidde [Prijs, red] en Jeroen Hessing komen er ook weer bij.”

Zoveel goede spelers en je mag er maar elf opstellen. Dan moet je als trainer ook spelers gaan teleurstellen. ,,Ik heb er geen moeite mee”, zegt Mulders. ,,Ik vind dat wel fijn. Ik weet, er zijn trainers die daar meer problemen mee hebben. Maar straks is er zoveel plek. Ze moeten dan vechten om bij de eerste 17/18 te zitten. Met de houding ‘ik weet toch wel dat ik bij de selectie zit’ kom je er dan niet meer.”

Rijnsburg gaat de, overigens zeer korte, winterstop in als nummer vijf van de ranglijst. Met een redelijke voorsprong op een grote middenmoot. De ploeg is thuis ongeslagen maar hield maar twee keer de nul. Tegelijkertijd scoorde geen enkele ploeg in de Derde Divisie vaker: 43 keer.

Zes of zeven punten te weinig
,,Het is goed is dat we heel veel doelpunten maken. En ja we krijgen er ook teveel tegen. Dat is iets waar we aan werken en tegen Almere hebben ze het heel goed vertaald moet ik zeggen. We wilden ten koste van alles de nul houden. Want we weten dat we thuis toch wel kansen creëren. Fijn dat we dat nog voor de Kerst een keer gedaan hebben.”

Na de winterstop valt er dus genoeg te winnen voor Rijnsburg. Misschien wel een periode. ,,De doelstelling is om meer punten halen dan de eerste seizoenshelft. We vinden dat we 6 a 7 punten te weinig gehaald hebben. Die hebben we laten liggen in de uitwedstrijden en dat moet beter. Daarnaast moeten we thuis aan twee goals genoeg gaan hebben. En dan veel minder goals tegen krijgen, vaker de nul houden.”

Foto: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude