Liefst 34 competitieduels werkte Rijnsburgse Boys in de reguliere competitie af en inmiddels ook al twee wedstrijden in de nacompetitie tegen Westlandia. Deze forse workload begint zachtjesaan zijn tol te eisen voor de ploeg van Pieter Mulders. Naast de al afwezige Joost Leonard en Jorn van Lunteren, zag de coach ook Jordy Strooker uitvallen. Hij zal dinsdag in de eerste wedstrijd met Spakenburg niet inzetbaar zijn.

De 25-jarige Strooker was, net als heel Rijnsburgse Boys, bezig aan een uitstekende wedstrijd toen hij na 37 minuten het strijdtoneel moest verlaten. En stevige tackle zorgde ervoor dat hij niet verder kon. ,,En hij was niet op de bal”, zei een teleurgestelde Strooker na afloop. ,,Er zit echt een ei op het been, net boven de enkel.” De kwetsuur is van dien aard dat de eerste ontmoeting met Spakenburg op De Middelmors te vroeg komt. ,,Ja, dinsdag ga ik niet redden. Ik hoop dat ik op tijd fit ben voor de return zaterdag.”

Joël Tillema zoekt de confrontatie met Marcel de Bruin van Westlandia

Van Lunteren en Leonard zullen er ook niet bij zijn. Voor hen is het definitief einde seizoen. Van Lunteren heeft een blessure aan de hamstring en Leonard kampt met een gebroken neus en de naweeën van een lichte hersenschudding. De ervaren spits liep de kwetsuur op, op de slotdag van de competitie tegen Capelle. Aanvankelijk was hij zich niet bewust van de ernst en meldde hij zich na het weekend gewoon op werk. Vervolgens ging hij toch maar naar de dokter en kwam de fractuur en bijbehorende hersenschudding alsnog aan het licht. Voor Leonard betekent het, dat hij zijn laatste duel voor De Uien gespeeld heeft. Volgend seizoen komt hij uit voor FC Rijnvogels.

Naast het hierboven genoemde drietal kan Mulders ook geen beroep doen op Joel Tillema. De uitblinker van zaterdag kreeg bij een opstootje met Westlandia-spits Marcel de Bruin een gele kaart. Zijn tweede in de nacompetitie en dus is hij voor één duel geschorst.

Foto’s: Stefan Rijnders


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen