Rijnsburgse Boys heeft de tweede en derde nieuwe speler voor volgend seizoen binnen. Hidde Prijs en Donny Verdam komen in het kielzog van de nieuwe trainer Pieter Mulders over van de Kon. HFC. Jeffrey Jongeneelen werd vorige week als eerste aanwinst gepresenteerd. 

De 30-jarige Verdam is een verdedigende middenvelder, die al vier seizoenen bij Kon. HFC speelt. Eerder was hij ook actief voor Young Boys en de wijlen HFC Haarlem. Hij maakte begin december al bekend Kon. HFC te gaan verlaten. Ploeggenoot Prijs (21) is een centrale verdediger, die ook als linksback uit de voeten kan.

,,Ik ben blij dat Pieter en Donny ook naar Rijnsburg komen”, vertelt Prijs op de clubsite van Rijnsburgse Boys. ,,Ik vind Pieter een uitstekende trainer. Hij is duidelijk, weet precies wat hij wil, daar gaat Rijnsburg naar mijn mening een hele goede aan hebben. Ik heb het bij HFC goed naar mijn zin, maar ik zie Rijnsburg wel als een volgende stap in mijn carrière, voor mijn gevoel is dat qua club en ambitie een stap omhoog.”

Bewijzen
Ook Verdam geeft een reactie. ,,Ik had sowieso al voor Rijnsburg gekozen, voordat ik hoorde dat Pieter kwam. Met een trainer die je al goed kent is dat wel makkelijker, maar we zullen ons allemaal moeten bewijzen. Voor mij en voor de trainer is alles volgend seizoen nieuw, iedereen begint opnieuw en zal zijn plek moeten veroveren.”

Kon. HFC dreigt aardig leeg te lopen en dat is slecht nieuws voor Ted Verdonkschot, van wie onlangs bekend werd dat hij de nieuwe trainer wordt. Eerder tekende Mike van den Ban al bij Katwijk.

Selectie Rijnsburgse Boys 2016-2017

Nieuw: Pieter Mulders (coach, Kon. HFC), Jeffrey Jongeneelen (Katwijk), Donny Verdam, Hidde Prijs (beide. Kon. HFC)

Blijft: Jeroen Hessing

Vertrekt: Niek Oosterlee (coach), Raily Ignacio (Kozakken Boys), Martin van Eeuwijk (FC Lisse), Leon Tol (Volendam)

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen