De ziekenboeg van Rijnsburgse Boys zat met de afwezigheid van Rachid El Yaakoubi, Jeffrey Jongeneelen en Hidde Prijs al redelijk vol en Donny Verdam voegde zich daar zaterdag bij. De aanvoerder heeft zeer waarschijnlijk een spierscheuring opgelopen, zo liet trainer Pieter Mulders weten. De coach kondigde ook aan dat een wijziging van het systeem – naar 4-4-2 –  tot de mogelijkheden behoort. ,,Dat kan zeker gaan gebeuren.”

Na afloop van Rijnsburgse Boys – Jong FC Groningen (3-3) ging het vooral over de centrumspitsen van Rijnsburgse Boys. Joost Leonard die met een sterke invalbeurt de Uien naar een onverwachte comeback leidde en de worstelende Martijn Tjon-A-Njoek die ondanks een moeizaam optreden toch in stijl eindigde. De spits tekende in de 93e minuut voor de gelijkmaker.

Emotioneel
Leonard was de grote man met twee goals en een assist en werd na afloop uitgebreid geïnterviewd door de toegestroomde pers. Met betraande ogen en zichtbaar emotioneel deed de spits zijn verhaal. ,,Het is een lastige periode geweest”, zei Leonard. ,,Maar dat is gelukkig afgesloten. Ik ben blij dat ik nu weer terug ben.”

heemskerk

De aanvaller miste de eerste maanden van het voetbalseizoen door een lastige privésituatie. Eenmaal terug moet Leonard zich vooralsnog tevreden stellen met invalbeurten. Tegen Jong FC Groningen kreeg hij een halfuur speeltijd. Vlak voor zijn entree hadden de Groningers net de 0-3 gemaakt. Woedend smeet Leonard zijn warming-up-hesje in de dugout.

‘In de spiegel kijken’
,,De afgelopen weken moet ik steeds invallen nadat er een extra tegengoal is gevallen, dan wordt het alleen maar moeilijker om er nog iets van te maken. Het was nu weer het geval, vandaar dat ik wat boos reageerde”, vertelde Leonard.

Trainer Mulders was niet blij met de woorden van zijn spits. ,,Ik vind het grappig dat hij dit zegt. Ik zeg altijd tegen de jongens: kijk in de beruchte spiegel. Joost mag ontevreden zijn, maar hij moet ook realistisch blijven. Hij is pas een paar weken bezig en kan nog geen uur spelen.” Toch schetste Mulders ook perspectief voor zijn aanvaller. ,,Als hij dit blijft laten zien, kunnen we op gegeven moment niet meer om hem heen.”

Reactie Mulders over Leonard

Foto’s: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)