Naar eigen zeggen heeft hij een seizoen te lang gespeeld op Sportpark Duinwetering. Mustafa Amezrine speelde zeven seizoenen bij Noordwijk en daar kwam afgelopen seizoen, na een conflict met trainer Kees Zethof, een einde aan. Sinds dit seizoen speelt hij bij Spijkenisse. Een club die hem past. Zaterdag neemt hij het met zijn nieuwe club op tegen FC Rijnvogels.

Hee Mustafa! Heb je inmiddels je draai gevonden bij Spijkenisse?
„Ja, we zijn inmiddels ruim twee maanden onderweg en het bevalt me uitstekend. Doordat ik vorig seizoen al heb meegetraind, had ik een voorsprong op de rest van de nieuwe spelers. Waar ik voorheen acht uur per week onderweg was, ben ik nu wekelijks anderhalf uur aan reistijd kwijt om naar de club te komen. De reisafstand is voor mij echt een openbaring gebleken. De ruimte die daarvoor in de plaats is gekomen, besteed ik aan mijn dochtertje, want ik ben pas vader geworden.’’

Wat is het verschil tussen Spijkenisse en Noordwijk?
„Er heerst hier een hele ander cultuur. Noordwijk is een club voor mensen uit de middenklasse. Spijkenisse ligt aan de rand van Rotterdam. Daar komen hele andere mensen heen met allerlei verschillende culturen. Ook was bij mijn vorige club alles op en top geregeld, met een mooi sportpark. Dat is hier toch even anders, maar het is wel een vereniging die onwijs in ontwikkeling is. Organisatorisch is het allemaal wat minder geregeld, maar ik heb ze wel wat tips gegeven en gezegd hoe ze dat in Noordwijk zouden aanpakken.’’

„Achteraf is mij duidelijk geworden dat ik een jaar te lang door ben gegaan op Sportpark Duinwetering”

Waarom heb je dan toch voor de club uit Spijkenisse gekozen?
„Het hele verhaal sprak mij ontzettend aan. Ze hebben mij destijds verteld dat ze opzoek waren naar sterke spelers voor het aankomende seizoen. Het is een ambitieuze club die graag weer zo snel mogelijk terug wil naar de Derde Divisie. Ik ben heel makkelijk, want overal waar ik speel pas ik mij gewoon aan. Het spelletje blijft hetzelfde, alleen is de club en de omgeving een stuk veranderd. Uiteindelijk is gebleken dat ik dit voor mijzelf ook even nodig had.’’

Waarom had je een nieuwe plek voor jezelf nodig ?
„Achteraf is mij duidelijk geworden dat ik een jaar te lang door ben gegaan op Sportpark Duinwetering. Ik had weer een uitdaging nodig, zodat ik mij opnieuw moest bewijzen. Weggaan uit mijn comfortzone is uiteindelijk een goede zet geweest. Ik houd van voetbal en het plezier pakken ze mij nooit af, wat er ook gebeurt. Maar ik merk aan mezelf dat ik meer motivatie heb dan het afgelopen seizoen.’’

,,Maar de club uit Katwijk speelt met een positieve spelopvatting, maar geeft vaak veel ruimte weg”

Waar is dit team toe in staat?
„Dat moet je altijd afwachten, maar tot nu toe draaien we lekker. We hebben veel nieuwe spelers in ons team, dus we moesten allemaal aan elkaar wennen. Dat gaat beetje bij beetje beter. Ik had het er laatst over met Henk Wisman, toen wij bij Ter Leede speelden, we hebben als team een streepje voor, want we zijn een elftal met heel veel kwaliteit. Daardoor konden we gelijk naar de kern toewerken. Daarmee bedoel ik dingen accepteren van elkaar, vieze meters maken voor het elftal en de spelopvatting zo goed mogelijk onder de knie krijgen.”

,,We hebben de ambitie om kampioen te worden of te promoveren via de nacompetitie. Dat moet lukken, maar we weten ook dat het lastig wordt. Quick Boys en Noordwijk hebben er bijvoorbeeld allebei jaren over gedaan. Zaterdag tegen FC Rijnvogels gaan we verder met de lijn die we zijn ingegaan. Een moeilijke wedstrijd, maar de club uit Katwijk speelt met een positieve spelopvatting, maar geeft vaak veel ruimte weg. Dat is voor ons wel gunstig.’’

Lees ook: Rijnsburgse Boys twee jaar langer door met middenvelder

Tekst Roy van der Meij.
Archieffoto: Ron van der Linden.

 
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen