Met een welbewuste redding redde Mustafa Amezrine zijn ploeg afgelopen zaterdag twee kostbare punten. In de slotminuut mocht Marvin van der Pluijm namens Spijkenisse voor de tweede keer na rust vanaf elf meter aanleggen. Waar de aanvaller in zijn eerste poging wel slaagde, hield Amezrine bij de tweede penalty zijn heiligdom schoon en daarmee de 2-1 voorsprong voor zijn ploeg in stand.

De 26-jarige doelverdediger is inmiddels aan zijn vijfde seizoen op Sportpark Duinwetering begonnen. Vanaf zijn entree was hij een onbetwiste vaste waarde bij de roodwitten, maar van het team waarmee hij in het seizoen 2011-2012 als promovendus in de topklasse begon, is hij samen met Stefano Gonçalves momenteel nog als enige actief bij vv Noordwijk. ,,Zo snel gaat het nu eenmaal in het huidige voetbal. Je ziet het bijna overal gebeuren op dit niveau”, vertelt Amezrine die eind vorig seizoen zelf ook even twijfelde of hij de roodwitten trouw zou blijven. ,,Barendrecht toonde interesse, maar concreet is het uiteindelijk niet geworden. Reden om toch bij Noordwijk te blijven. Deze club is ambitieus en de accommodatie is, na drie jaar in een bouwput te hebben gespeeld, nu echt fantastisch. Die laatste twee punten tellen voor mij zwaar mee en ik denk dat veel van mijn ploeggenoten er net zo over denken.”

Concurrentie is groot

Aan de Duinwetering steekt niemand onder stoelen of banken dat het bereiken van de Topklasse het ultieme doel is in dit nog prille seizoen. Amezrine onderschrijft die doelstelling met verve. De betrouwbare sluitpost, die met een snelle en goed geplaatste spelhervatting het beginpunt was van menig roodwit doelpunt, kent het klappen van de zweep. Ooit verkozen in de Oranje-jeugd onder 19 keepte hij bijna twaalf jaar in de jeugd van De Graafschap om na een jaar bij SDV Barneveld in Noordwijk neer te strijken. ,,Dat we na twee seizoenen topklasser af waren was natuurlijk een grote teleurstelling. Vorig seizoen hebben we niet gebracht wat we ervan verwacht hadden. Dat willen we dit seizoen graag recht zetten, ook al is de concurrentie groot. We zijn afgelopen zaterdag goed begonnen ook al was het een dubbeltje op zijn kant.”

Juiste hoek pakken

Naast een goede voorbereiding is kennis van de tegenstander belangrijk voor Amezrine. ,,Zoals gebruikelijk kende ik ook afgelopen zaterdag de vaste hoek van de penaltynemer van Spijkenisse. De eerste keer zat ik er net naast. Ik ging te snel naar de juiste hoek en was daardoor toch nog kansloos. Bij de tweede strafschop twijfelde ik er niet aan dat Marvin van der Pluijm opnieuw zijn vaste hoek zou nemen. Dit keer had ik wel beet. Als je bij een 2-1 voorsprong zo belangrijk kunt zijn voor je ploeg, dan voelt dat heel goed. Daar sta ik ook voor tussen de palen. Deze wedstrijd wilden we echt winnen. Dat is gelukt en daar moeten we nu een goed vervolg  aan gaan geven.”

Tekst: Leo Schrama

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 27 aug.
Oefenduels
Valken '6820.00Teylingen
Hoofddorp 20.15Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.) 20.00Overbos
Za. 31 aug.
Noordwijk 14.30Koninklijke HFC
GVVV14.30Rijnsburgse Boys
FC Lisse 14.30Harkemase Boys
Barendrecht 14.30Ter Leede
AZSV 14.30FC Rijnvogels
Katwijk 15.30ASWH
Jong Sparta 15.30Quick Boys
VVSB 18.00DOVO
Districtsbeker
Teylingen 15.00Forum Sport
SJC (zat.) 16.00VVSB (zat.)
VUC17.00Valken'68
Kagia 17.00Hillegom
DSOV 17.00Van Nispen (zat.)
Foreholte 17.00UVS
Zo. 1 sep.
Alcides 14.00SJC
Oefenduels
Van Nispen (zon.14.00HBS 2