Justin Valk staat voor een raadsel. De voetballer van FC Lisse heeft last van een mysterieuze blessure. De doorstroming van het bloed in z’n rechtervoet lijkt niet in orde. De kwetsuur kwam vorig jaar aan het einde van het seizoen aan het licht, en is in de voorbereiding op het nieuwe seizoen alleen maar erger geworden.

De verdediger van de tweededivisionist moest in de afgelopen wedstrijd tegen FC Lienden nog voor rust naar de kant. Valk trainde maandag wel gewoon mee. De rest van de week kijkt hij met de staf hoe het met z’n voet gaat. Het vreemde voor Valk is dat tot op heden de specialisten nog niet weten wat de voetballer precies mankeert.

Dokter
,,Ik eindigde vorig seizoen met last van de doorbloeding naar m’n tenen in mijn voet. Nu betreft het mijn hele voet”, legt de 26-jarige speler uit.

Wat er precies aan de hand is, weet de voetballer van FC Lisse niet en dat frustreert hem. ,,Ik ben al naar meerdere doktoren en therapeuten geweest. Heb scans en echo’s ondergaan en er zijn al foto’s genomen, maar tot nu toe is het een raadsel hoe het komt en waardoor.”

,,Het is alsof je bijvoorbeeld op je arm hebt gelegen en dat je dan het gevoel hebt dat ‘ie slaapt.”

Normaal lukt het de verdediger wel om de negentig minuten vol te houden, maar na de bekerwedstrijd tegen Excelsior Maassluis van afgelopen woensdag, bleek een wedstrijd drie dagen later net iets teveel van het goede.

Specialist
,,Het belemmert mij in alles. Met lopen, schieten, afzetten, passen. Ik heb continu last. Uiteindelijk wordt mijn voet gewoon gevoelloos. Het is alsof je bijvoorbeeld op je arm hebt gelegen en dat je dan het gevoel hebt dat ‘ie slaapt.” Dat voelt de verdediger in z’n voet.

En dus baalt de verdediger openlijk. ,,Ik wil heel graag gewoon een goed seizoen draaien met FC Lisse in de Tweede Divisie. Maar goed, ik heb nu weer een nieuw contact waar ik woensdag terecht kan. Hopelijk kan die specialist mij helpen.”

 

Foto: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Bewerken
Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)