Coach Bas Naber noemde SV Hillegom na de overwinning op Foreholte (2-0) een snelle leerling. ,,Vorige week bij BMT hadden we het nog moeilijk in lastige weersomstandigheden. Nu ging het al een stuk beter.” Collega Marcel IJzendoorn had gemengde gevoelens. 

Op de vraag of Hillegom beter is dan Foreholte antwoordde Naber stellig. ,,Vandaag in ieder geval wel.” En dan na een korte stilte. ,,Ik weet natuurlijk niet hoe zij normaal spelen, maar ik vond dat er bij ons veel meer voetbal inzat. Vooral de eerste helft tegen de wind in waren we dominant.”

De verwachting was dat Hillegom na rust met wind in de rug afstand zou nemen, maar daarin slaagde de ploeg niet. ,,We waren te vaak slordig en hadden moeite om rust aan de bal te houden”, zei Naber. ,,Maar aan de andere kant: verdedigend zijn we nauwelijks in de problemen geweest.”

Strijdbaar
Naber was niettemin tevreden met de reactie die zijn ploeg had gegeven na het verlies bij BMT, de eerste nederlaag sinds maart. Om niet achterop te geraken in de titelrace kon Hillegom zich niet nog een misstap permitteren. ,,De jongens waren heel strijdbaar. De hele week hebben we goed getraind.”

Collega IJzendoorn liep met een sip gezicht van het veld. ,,Natuurlijk is het resultaat teleurstellend, maar ik ben niet ontevreden. We hebben echt gestreden, hoewel ik de jongens op dat vlak nooit veel kan verwijten. Alleen maakten we in balbezit de verkeerde keuzes. Aan de bal zijn we gewoon nog niet goed genoeg.”

,,Misschien zijn we ook te vroeg alles of niets gaan spelen”, stak IJzendoorn gedeeltelijk de hand in eigen boezem. Zijn ploeg kende tussen de zestigste en 75e minuut een goede fase, maar daarna ebde de Voorhoutse overtuigingskracht langzaam weg. In de slotfase, toen er al driemaal was gewisseld, kwam de ploeg niet verder dan een halve kans voor de sterk spelende Bas Jongbloed.

Luchtje
,,De tweede helft was gelijkopgaand”, vond IJzendoorn. ,,Wij hebben toen niet veel gecreëerd, maar zij ook niet. Mijn keeper heeft geen moeilijke bal meer gehad.” In de blessuretijd liep SV Hillegom uit naar 2-0 via de tweede van Nick van Staveren. Die goal had een flink luchtje van buitenspel. ,,In dat opzicht zat het ons niet mee”, stelde IJzendoorn. ,,Het was twee meter buitenspel, dat kon ik vanaf mijn plek goed zien. En volgens de jongens werd Casper Brabander juist volledig ten onterechte afgevlagd.”

,,Zonder die jongens die hebben gespeeld tekort te willen doen, miste ik misschien toch teveel belangrijke krachten”, vertelde IJzendoorn. ,,De Arroyo’s (Toni en Oscar) hadden we goed kunnen gebruiken. En Roy Dickhoff was op vakantie geweest. Dan begint iedereen weer op nul. Bovendien had Jelle Kraakman het vorige week goed gedaan.”

Kraakman maakte diep in de slotfase, bij 1-0, met een fantastische tackle een kans van Jeroen Dedel ongedaan. Toch had de verdediger ook een minder moment. Zijn directe tegenstander, Nick van Staveren, kopte uit een corner de openingstreffer binnen. ,,Jelle was in de rust boos op zichzelf. Het zijn dingen die je als speler moet ondergaan, waaruit je lering moet trekken. Hetzelfde geldt voor Casper Brabander. Een jongen die normaal op zes of acht speelt en nu noodgedwongen rechtsbuiten moest spelen. Natuurlijk had hij zijn rol anders kunnen of moeten invullen, maar dat kan ik die jongen toch niet kwalijk nemen? In de toekomst zullen ze er alleen maar de vruchten van plukken.”

Klik hier voor een eerder verslag over SV Hillegom – Foreholte.

Foto: Dirk van de Reep


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)