Hillegom verloor zondag de topper van koploper Laakkwartier. Dankzij een dubieus doelpunt wonnen de Hagenezen met 1-0. Na afloop was Hillegom-coach Bas Naber furieus. Belangrijker is nu: Hoe gaat Hillegom de laatste cruciale weken van de competitie in? ,,We hebben nog altijd kans op de titel. En hoe klein die ook is, we moeten er vol voor gaan”, blijft Naber strijdbaar.

Naber houdt een dag later nog steeds een zuur gevoel over aan de ontmoeting in Den Haag. ,,We hebben even navraag gedaan en het schijnt dat de scheidsrechter de beslissing (doelpunt werd eerst niet gegeven door de leidsman, maar de grensrechter gaf wel een treffer) nog mocht terugdraaien omdat wij de corner nog niet hadden genomen. Er bekroop me hierdoor wel een gevoel van rechtvaardigheid. Maar ik wil het blazoen van de scheidsrechter niet schoonvegen. Hij kan die situatie met dat doelpunt ook voorkomen. Daarnaast gaf hij de tweede helft een gele kaart in plaats van een rode kaart voor natrappen. Dat zijn cruciale beslissingen, zeker in zo’n wedstrijd. Anders had je bijvoorbeeld een groot gedeelte van de tweede helft tegen tien man gespeeld. Dan was de uitslag wellicht wat anders geweest’’

Door het verlies zondag lijkt Hillegom veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie. In de laatste twee competitiewedstrijden zijn BMT en Foreholte de tegenstanders. Twee voetballende ploegen waar Hillegom meestal zelf ook goed tegen uit de voeten kan. Gelooft Naber nog in de titel? ,,De schaal is nog niet uitgereikt. Dus ook voor het kleine kansje dat we nu hebben moeten we vol gaan. Laakkwartier krijgt nog twee lastige tegenstanders die ergens voor voetballen. Ik leg met pas bij de nacompetitie neer als Laakkwartier de titel over de streep heeft getrokken. Ze kunnen nog last krijgen van kampioensstress. Tot die tijd moeten wij ons ook gewoon bewijzen.”

Blessure
Spits Nick van Staveren maakt die duels niet meer mee. De topscorer viel uit met een gekneusde enkel en ligt er sowieso twee weken uit. Hij mikt op de nacompetitie. ,,Dat moet lukken. Goed het been omhoog en veel rusten. Ik hoop dat het goed komt.”

De tweede helft tegen Laakkwartier leek het of Hillegom helemaal uit positie stond. Zo gretig was de ploeg op zoek naar die o zo belangrijke gelijkmaker. Toch geeft dit geeft stof tot nadenken in het restant van de competitie en nacompetitie. Hoe gaat Naber dat in die cruciale eindfase voorkomen, zodat zijn elftal zijn eigen spel kan blijven spelen? ,,Ten eerste ben ik blij met het initiatief dat de spelers namen. Ze wilden graag allemaal die gelijkmaker maken. Hierdoor staat er een half team op de penaltystip. Het duurde daardoor alleen lang voordat wij konden opbouwen van achteruit. Maar het is een goede leerschool geweest. En zeker door het verlies denk ik dat ze nog sneller er iets van hebben opgestoken. We gaan er komende dinsdag nog wel even over praten. Maar het is de afgelopen seizoenen al gebleken. We leren enorm snel.’’