,,Elke week winnen went wel, maar het blijft leuk’’, aldus SV Hillegom-trainer Bas Naber na weer een overwinning van zijn formatie. Zondag werden er drie punten meegenomen uit Nieuwveen, waar het plaatselijke Nicolaas Boys met 0-3 naar de slachtbank werd geleid.

Het gaat Hillegom heel gemakkelijk af in de Derde Klasse. Hierdoor denk je als buitenstaander wellicht dat op een gegeven moment gemakzucht in het team sluipt en de spelers niet meer te motiveren zijn. Naber is hier echter niet bang voor. ,,De jongens hebben de afgelopen vijf jaar – voor dit seizoen – weinig gewonnen. Het is een hongerige groep, die weet wat ze willen en waar ze vandaan komen. Ze zijn uit zichzelf al super gemotiveerd. Ik hoef daar niets aan te doen.’’

Goed begin

Naber was tevreden over hoe zijn ploeg aan de wedstrijd begon: ,,De eerste twintig minuten waren prima. Toen Jeroen Dedel na 12 minuten de score opende zag je de tegenpartij denken ‘wij gaan het niet redden tegen deze ploeg’. Hierna vielen we wat terug, maar bleven gedurende de eerste helft wel de betere ploeg.”

De fusieclub maakte na rust meteen 0-2 via Jasper van Trigt en stelde twintig minuten later via Jim Pijpers de overwinning veilig. De trainer was duidelijk na de wedstrijd. ,,We proberen elke week een zo hoog mogelijke uitslag neer te zetten. Er hadden veel meer doelpunten ingezeten. Uiteindelijk is dit maar een magere afspiegeling van de verhoudingen op het veld.’’

Compliment voor defensie

Hillegom heeft naast de vele doelpunten voor ook pas tien tegentreffers geïncasseerd. Naber is hier heel tevreden mee. ,,Er wordt vaak gekeken naar het aantal gemaakte doelpunten, maar we speelden weer een wedstrijd waarin we de nul hielden. Ook de verdediging mag wel eens een compliment krijgen.”

Door de remise van Teylingen tegen Alkmania staan de Hillegommers nu veertien punten los. Een kampioenschap is slechts een kwestie van tijd. Over twee weken staat de volgende tegenstander op het programma. Subtopper DOSR komt dan op bezoek op de Zanderij.

Tekst: Matthijs Snepvangers