We hebben er reikhalzend naar uitgekeken. Volgende week gaat het dan echt gebeuren; na de Topklasse gaan ook de rest van competities weer van start. VIDB beschouwt voorafgaand aan de eerste competitieronde voor met alle trainers. In aflevering vijf is het de beurt aan Bas Naber (Hillegom).

Bas, wat verwacht je van je eigen ploeg?

,,Ik hoop dat we de lijn van vorig seizoen door kunnen trekken. We hebben veel vertrouwen in een goed seizoen. De voorbereiding is goed verlopen, iedereen is zo goed als fit en dus hebben we een brede selectie. Diegene die er aan het begin net naast vallen, zitten qua kwaliteit heel dicht tegen de basis aan. We gaan de komende week in de bekerwedstrijden nog wat dingetjes uitproberen en dan moeten we klaar voor zijn.”

Je ploeg werd geroemd om het fraaie voetbal dat jullie lieten zien. Dat gaan jullie een niveau hoger ook proberen te doen?

,,Zeker. Ik beschouw het als een compliment als mensen zeggen dat Hillegom zo goed voetbalt. Hard werken en strijd leveren heeft de club altijd al gedaan en daar staat het ook om bekend, maar verzorgd voetbal is erbij gekomen. Daar blijft de nadruk op liggen en dat willen we verder perfectioneren. Dat het nu altijd wordt geprezen, is leuk om te horen.”

Wie wordt er kampioen?

,,Dan kijk ik toch naar VUC, Wilhelmus en Foreholte die het vorig jaar goed hebben gedaan. Ik hoop dat wij ons in de strijd kunnen mengen. We gaan in ieder geval voor promotie.”

Dat klinkt redelijk ambitieus voor een nieuwkomer?

,,Als je vooruit wilt, moet je ambitie tonen. En ik geloof in mijn groep. De vraag is alleen hoe we gaan reageren als we meerdere weken achter elkaar weerstand krijgen. Dat hebben we vorig jaar niet gehad en is toch iets nieuws. Al zag je in de Haarlems Dagblad Cup-finale tegen EDO dat we het ook een ploeg uit de Topklasse heel lastig konden maken. Qua veldspel maak ik me geen zorgen. Dat zit wel goed.”

Wie moeten er oppassen voor degradatie?

,,Daar heb ik niet zo’n goed zicht op. Ik ken de ploegen eigenlijk nauwelijks. Wat wel opvalt is dat naast ons ook DOSR en Voorschoten ’97 zijn gepromoveerd uit onze competitie. En Marcel IJzendoorn vertelde mij na afloop van de oefenwedstrijd van Foreholte tegen Voorschoten dat hij positief verrast was over het niveau. Dat geeft ook wel aan dat onze competitie vorig jaar misschien helemaal niet zo zwak was als gedacht en dat de nieuwkomers een goed niveau hebben. Ik denk dat het niveau dicht bij elkaar ligt.”

Zou het een grote teleurstelling zijn mochten jullie niet promoveren?

,,Op voorhand misschien wel. Het is de doelstelling die we hebben uitgesproken. Maar je weet nooit wat je tegenkomt in een seizoen. Pas na een paar duels weet je een beetje hoe de verhoudingen liggen. Het ligt ook aan het seizoensverloop. Pas achteraf kan ik je zeggen of het een teleurstelling was of niet.”

Tekst: Tom van der Wilt


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude