,,Het was geen topwedstrijd van ons, maar er was wel duidelijk sprake van een krachtsverschil”, zei Bas Naber over de 3-0 zege van SV Hillegom bij DOSR. De fusieclub behield ook in zijn vijfde wedstrijd de perfecte score en gaat met klinkende rapportcijfers aan kop in 3A.  

Naber vond zijn ploeg, ondanks de ruime zege, soms slordig spelen. ,,De grasmat zag er fantastisch uit, maar mijn spelers gaven aan er toch wel wat last van te hebben. Er werden veel technische fouten gemaakt. Dat kan en moet dus beter. Aan de andere kant hebben we niks weggegeven en zelf drie keer gescoord, dus ontevreden kan ik niet zijn. Maar het spel was iets minder dan in de vorige wedstrijden.”

Mitchell van de Paard zorgde voor de 0-1 ruststand. Naber: ,,In de tweede helft hebben we even aangezet en konden we door die kleine versnelling uitlopen naar 0-2 en 0-3.” Topscorer Jeroen Dedel en Van de Paard tekenden voor de goals.

Verademing

De goede start is een verademing ten opzichte van vorig seizoen toen SV Hillegom uiteindelijk via de nacompetitie degradeerde. ,,Het is vooral goed voor de spelers die al wat langer in de selectie zitten en jaren in de onderkant van de Tweede Klasse hebben gespeeld. Zij worden nu anders bevraagd. Wat de meesten goed kunnen is een organisatie neerzetten en reageren op wat tegenstanders doen. Nu willen wij zelf dominant zijn. Ik vind dat wij daarin stappen maken.”

De stelling dat op weg naar de titel Hillegom zelf eigenlijk zijn voornaamste tegenstander is, veegde Naber resuluut van tafel. ,,Daarmee doe je andere ploegen tekort. Van Nispen en MMO doen het ook gewoon goed. Teylingen heeft nog niet verloren, maar heeft wat moeite om wedstrijden te beslissen, al zetten ze vandaag wel een grote uitslag neer. De echte toppers hebben wij nog niet gehad. Volgende week tegen Teylingen wordt een mooi meetmoment. Het neemt niet weg dat we een heel goede start hebben gemaakt.”

Foto: SV Hillegom


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels