FC Lisse en Rijnsburgse Boys beginnen zaterdag aan de tweede wedstrijd in hun promotie richting de Tweede Divisie, maar voor Valken ’68 en Kagia begint morgen het avontuur naar een hogere klasse. Valken speelt tegen Nieuwenhoorn, Kagia ontmoet Monnickendam. Ondertussen hoopt Noordwijk de Districtsbeker te winnen ten koste van DHC.

Valken ’68 – Nieuwenhoorn
Nieuwenhoorn, dat is toch die club die in het zondagvoetbal z’n successen behaalde? De club maakte pas in 2013 de overstap naar het zaterdagvoetbal. Dat de vereniging nu gelijk in 2017 kan promoveren naar de Eerste Klasse, zegt genoeg. De club uit Hellevoetsluis is bezig aan een opmars in het zaterdagvoetbal. In de Tweede Klasse moest het alleen Heerjansdam boven zich dulden.

Nieuwenhoorn werd in 1929 opgericht, maar de grote successen werden eigenlijk pas rond het jaar 2000 geboekt. De club promoveerde in de jaren daarvoor gestaag naar de Hoofdklasse. Het was in het jaar 2002/2003 dichtbij het kampioenschap in die Hoofdklasse, toen het uiteindelijk als derde eindigde. Op dat moment was de Hoofdklasse het hoogste amateurniveau.

,,Thuis moeten we onze slag slaan, om het volgende week af te maken.”

Valken mag zich eindelijk op gaan maken voor een wedstrijd met belangen. Al een paar weken draaide het in de competitie nergens meer om voor de Valkenburgers. Volgend jaar bestaat de club 50 jaar. Een mooie leeftijd om in de Eerste Klasse te spelen.

Kagia – Monnickendam
Kagia en Monnickendam zijn club die makkelijk het net weten te vinden. De groenhemden uit Noord-Holland werden tweede in de Derde Klasse A achter kampioen Castricum. In 24 duels behaalde de club 49 punten en scoorde het 89 keer. Ook in het laatste duel voor de nacompetitie werkte Monnickendam nog even aan het doelsaldo: tegen HCSC werd met 8-2 gewonnen.

De Lisserbroekers willen graag naar de Tweede Klasse. In de competitie lukte dat net niet. Tijdens de laatste competitieronde hadden de oranjehemden bij een verlies van Blauw-Wit Beursbengels zelf kampioen kunnen worden tegen VSV. De middag liep helemaal anders. Blauw-Wit en Arsenal speelden gelijk, Kagia verloor. De Amsterdammers pakten daarmee de titel.

Kagia-trainer Anton Wijsman ziet mogelijkheden tegen de ploeg uit Noord-Holland: ,,Ik denk dat er voor ons wel degelijk mogelijkheden zijn zaterdag. Thuis moeten we onze slag slaan, om het volgende week af te maken.”

Noordwijk won vorig jaar de Districtsbeker ten koste van Quick (1-0)

DHC – Noordwijk (Districtsbeker)
Pakt Noordwijk voor het tweede jaar op rij de Districtsbeker? Of gaat DHC uit Delft er mee vandoor? De beide ploegen ontmoeten elkaar zaterdag om 15.30 uur op het veld van ARC in Alphen aan den Rijn. Op weg naar de finale versloeg DHC; Piershil, Delta Sport, DRL (teruggetrokken), Hellevoetsluis en Ter Leede. Noordwijk kwam in de finale via Alphense Boys, VVSB 2, Brielle, Zwaluwen en Excelsior Maassluis 2.

,,De bescheiden Noordwijkerhouters en mijn Haagse bluf. Het was een goede combinatie.”

De vraag is hoe Noordwijk zaterdag de finale gaat aanpakken. Vorig jaar toog het naar de finale tegen Quick met het eerste elftal. De Noordwijkers wonnen dat duel met 1-0. Maar in de rust kreeg keeper Mustafa Amezrine rood na een opstootje. Hij kon daardoor niet meedoen in de tweeluik om promotie naar de Derde Divisie tegen ASWH. Noordwijk verloor in die nacompetitie. Of dat aan de Districtsbekerfinale lag zal men nooit weten. Het werkte in ieder geval niet in Noordwijks voordeel.

DHC wordt getraind door Hagenees Rob de Lange. Die coach stond ook twee jaar voor de groep bij VVSB (2006 – 2008). Hij denkt nog met veel plezier terug aan die tijd: ,,De bescheiden Noordwijkerhouters en mijn Haagse bluf. Het was een goede combinatie.”

Foto Valken ’68: Saam de Mooij
Foto Noordwijk: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen