"banner

SV Hillegom liep zondag tegen Zeeburgia wederom een klap op in de strijd om een plek in de nacompetitie. De Hillegommers wisten niet te winnen van de nummer acht op de ranglijst. De ploeg uit Amsterdam stuurde de eersteklasser met lege handen naar huis door met 2-1 te winnen. De achterstand op de vierde plaats, met nog twee speelronden te gaan, bedraagt nu vier punten voor de ploeg uit Hillegom.

De ploeg van Arend Jan Kranenburg kon met een goed gevoel vertrekken richting Amsterdam.  Vorige week werd een mooie overwinning geboekt in de veelbesproken wedstrijd tegen Soest, waar geen publiek bij aanwezig mocht zijn. Met een 3-1 overwinning zag ook verdediger Maurice van der Neut het vertrouwen in aanloop naar Zeeburgia toenemen ,,We gingen met goede moed de wedstrijd in. Dit is dan zeker een teleurstellend resultaat. We zijn er ook allemaal heel zuur van.”

Zoals wel vaker dit seizoen begon de ploeg uit Hillegom niet scherp aan de wedstrijd en kwam het al vroeg op achterstand. ,,We waren de eerste helft heel erg matig en stonden met de rust al 2-0 achter. De tweede helft was het wel veel beter, maar we scoorden helaas maar één keer.”

,,In de winterstop stonden we tweede, maar daarna viel het balletje elke keer net verkeerd”

Halverwege de tweede helft deed Hillegom iets terug. Uit een strafschop maakte Jeroen Dedel de aansluitingstreffer. ,,Bij Zeeburgia kreeg iemand de bal op de hand vanuit een voorzet. De scheidsrechter gaf een strafschop en Jeroen schoot hem goed binnen.” Een slotoffensief leek in de maak voor de Hillegommers, maar de ploeg wist niet meer langszij te komen. ,, Met twintig minuten zat het er ook echt nog wel in. We speelden ook goed, maar er ging helaas geen bal meer in”, vervolgde de verdediger.

Nacompetitie
Volgens Van der Neut zat er dus meer in voor zijn ploeg. ,,Op basis van de eerste helft hebben we misschien wel terecht verloren. We begonnen gewoon niet goed. Na rust hebben we ons wel verbeterd. We hebben geen levensgrote kansen gehad, maar Zeeburgia was ook niet heel sterk. Ik denk dat we op basis van de tweede helft minimaal een puntje verdiend hadden.”

Met nog twee speelronden te gaan, is de competitie bijna ten einde. SV Hillegom strijdt op papier nog voor de vierde plek, maar het lijkt een lastig verhaal te worden. “We staan nu vier punten achter. Ik wil niet zeggen dat het een rampkoers is, maar het moet nu wel heel gunstig uitvallen als we die vierde plek nog willen behalen.”

De verdediger baalt van het dip van zijn ploeg in de tweede seizoenshelft. ,,Het is zonde dat we het zo hebben laten liggen in de tweede helft van de competitie. In de winterstop stonden we tweede, maar daarna viel het balletje elke keer net verkeerd”, aldus Van der Neut.

Tekst: Davy Klaris