De ontknopingen in de competities naderen. Er zijn al diverse clubs die zich mogen opmaken voor een toetje van het seizoen: de nacompetitie. Een paar clubs hebben al een ticket bemachtigd voor de nacompetitie, andere clubs hadden de verlenging van de competitie liever ontweken. Maar tegen wie spelen deze clubs? Wij zetten de ‘huidige’ stand van zaken op een rijtje. 

Het gaat dus om de clubs uit de Bollenstreek die al zeker zijn van de nacompetitie. Dit zijn VVSB, VVSB (zat.), Quick Boys, SJC,RKVV Teylingen en Hillegom. Van deze clubs spelen de ploegen van Eric Meijers en Bas Naber voor lijfsbehoud.

VVSB en Quick Boys op reis
We trappen af in de Tweede Divisie bij de club uit Noordwijkerhout. Tot nu toe staan de paars-gelen op de vijftiende plek en dat betekent dat ze tegen een club uit de Derde Divisie zaterdag spelen. Saillant detail: als de Noordwijkerhouters een plekje lager eindigen, dan ontmoeten ze een tegenstander van de Derde Divisie zondag en dat lijkt normaliter ‘makkelijker’.

Als de stand blijft zoals het is, dan kruisen de mannen van Meijers de degens met de een-na-hoogste periodekampioen in de Derde Divisie zaterdag. Op dit moment staat DVS’33 op die plek. De derdedivisionist staat momenteel op de derde plek op de ranglijst en neemt bij een kampioenschap van vv Noordwijk de periodetitel over van de formatie van Kees Zethof.

Quick Boys ligt ook op koers om naar de nacompetitie te gaan. Op dit moment staan de Katwijkers bovenaan in de derde periode. Mochten de Katwijkers kampioen worden, dan vervalt die eventuele periodetitel uiteraard. Op dit moment zouden de mannen van Erik Assink de hoogst geklasseerde periodekampioen zijn uit de Derde Divisie. Dat houdt in dat zij tegen de laagst geklasseerde periodekampioen van de Derde Divisie zondag zouden spelen.

In dat geval komen de blauw-witten tegen Oss’20 te spelen. De Brabanders zijn aan een knap seizoen seizoen bezig. Vorig jaar promoveerden zij namelijk als kampioen van de Hoofdklasse naar de Derde Divisie. De ploeg slaagde er dit jaar in om de tweede periode te pakken en mag zich dus gaan opmaken voor een mooi slot van 2018/2019.

SJC ook op zondag in de Derde Divisie?
SJC staat op dit moment op een nacompetitieplek in de Derde Divisie zaterdag. De club, die volgend seizoen wordt getraind door Florian Wolf, gaat weer terug naar de zondag. De vraag is: in de Derde Divisie of Hoofdklasse? Op dit moment staan de Noordwijkers op de zestiende plaats. Dat betekent dat zij het mogen opnemen tegen de hoogst geklasseerde periodekampioen van de Hoofdklasse A.

Dat is op dit moment RKAV Volendam. De Volendammers zijn verwikkeld in een hete titelstrijd met Ter Leede en pakten al een periode. Op dit moment staat de hoofdklasser op een tweede plaats en dus zijn zij de hoogst geklasseerde periodekampioen. De Sassenheimers staan bovenaan in de derde periode. Mochten zij de periode pakken en niet het kampioenschap, dan spelen zij tegen SJC.

VVSB (zat.) ook op pad
Ook het andere VVSB, de zaterdagtak, mag gaan deelnemen aan de nacompetitie. De ploeg won de tweede periode in de Derde Klasse A en is dus al verzekerd van een kans op promotie. De ploeg van Rob Jonkman is in elk geval de laagst geklasseerde periode kampioen uit de competitie. Dat zou betekenen dat zij zich mogen opmaken voor een treffen met de hoogst geklasseerde periode kampioen uit de Derde Klasse B.

Op dit moment zou dat SV KMD zijn. Deze club is afkomstig uit Wateringen. KMD staat op dit moment tweede op de ranglijst en heeft nog geen periode te pakken. Doordat koploper SV Wateringse Veld Kranenburg de eerste periode heeft gepakt, gaat deze bij een kampioenschap naar de ploeg uit Wateringen. Ook de zaterdagtak van de Noordwijkerhouters is na een eventuele overwinning er nog niet. Er volgen daarna nog twee rondes om promotie naar de Tweede Klasse te bewerkstelligen.

Hillegom gaat voor handhaving
SV Hillegom staat op dit moment laatste in de Eerste Klasse, dat zou directe degradatie betekenen. Concurrent NVC is nog wel te achterhalen op de dertiende plek. Mocht dat lukken, dan spelen ze alsnog nacompetitie tegen de een-na-hoogste periodekampioen uit de Tweede Klasse B.

In de Tweede Klasse zijn er tot op heden twee verschillende periodekampioenen. SO Soest pakte de eerste periode en staat momenteel op de vierde plaats. De nummer twee van dit moment, Kampong, pakte de tweede periode. Koploper SDZ staat bovenaan in de laatste periode. SCH ’44 staat daarin tweede en zou dus de vervangende periode kunnen pakken. Die ploeg uit Harmelen staat derde op de rangslijst en is daarmee dus de één na hoogste periodekampioen. Als de mannen van Bas Naber zich weten veilig te spelen, kunnen zich opmaken voor een duel tegen de nummer drie van de Tweede Klasse B.

Teylingen wil stunten
Tot slot Teylingen. De ploeg van Marc van Wonderen boekte een waanzinnige prestatie door de tweede periode te pakken in de Tweede Klasse C. Doordat TAC’90 de eerste periode pakte en ruim bovenaan staat, gaat deze periode naar Sassenheim. Op dit moment zijn mannen van Van Wonderen de een-na-hoogste periodekampioen uit deze competitie. Dat betekent dat zij het op moeten nemen tegen de nummer twaalf uit de Eerste Klasse B.

Op dit moment staat CVV Zwervers op die plaats. Dit is een club uit Capelle aan den IJssel. Ook Teylingen moet drie rondes overleven om door te stomen naar de Eerste Klasse in West 2. Overigens spelen zowel Hillegom, VVSB (zat.) als Teylingen drie rondes van die bestaan uit één wedstrijd.


Virtueel programma nacompetitie

DVS’33 – VVSB
Oss’20 – Quick Boys
SJC – RKAV Volendam
CVV Zwervers – Teylingen
Hillegom – SCH’44
SV KMD – VVSB (zat.)


Foto: Orange Pictures

Lees ook:Wijmer gaat op zoek naar zijn overtuiging
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 3-0Leonidas
Altior 1-2Hillegom
DOSR 1-2Foreholte
Wilhelmus 2-3Teylingen
Van Nispen (zon.) 0-0WVC