"banner

Voor Hillegom is er in de soap van de bizarre nacompetitie een nieuw hoofdstuk bijgekomen. Het Haarlems Dagblad maakte zaterdagochtend in haar krant melding dat de wedstrijd van aankomende zondag tussen de Hillegommers en Assendelft niet doorgaat. Dit is volgens de voorzitter van de blauw-witten, Han van den Hof, niet het geval. 

De Haarlemse krant laat in een stuk met de voorzitter van Assendelft optekenen dat die ploeg komende zondag niet zal aantreden in de finale van de nacompetitie. De erevoorzitter van de club, Wim Hooijschuur, overleed afgelopen week en dat had volgens Jan Schademaker (de voorzitter van de club, red.) een flinke impact op de spelersgroep. De wedstrijd zou in eerste instantie donderdag 28 juni plaatsvinden, maar door dit overlijdensgeval was de wedstrijd al verzet naar zondag 1 juli. Hillegom ging akkoord met die verplaatsing maar stelde daarbij wel zo snel mogelijk alsnog te willen voetballen.

,,Wij hebben ons redelijk opgesteld”, laat Van den Hof namens Hillegom weten. ,,Wij hebben uitvoerig contact gehad met de KNVB en die hebben ons laten weten dat we in ons recht staan om de datum van 1 juli te handhaven. Vervolgens is Assendelft op de publicatie ingegaan en hebben ze laten weten niet te komen opdagen. Als dat het geval is, dan winnen wij automatisch met 3-0 en blijven we actief in de Eerste Klasse.”

Soap
Dat de nacompetitie voor Hillegom een opmerkelijk verloop heeft, is nog zachtjes uitgedrukt. De ploeg degradeerde tegen HSV (0-5), kwam later weer terug in de nacompetitie, omdat HSV werd uitgesloten, en krijgt nu dus -waarschijnlijk- te maken met een nieuwe wending in de soap.

,,Wij gaan onze voorbereidingen gewoon voortzetten en als Assendelft niet komt opdagen, dan gaan we een groot feest bouwen.”

VV Assendelft laakt de houding van de Hillegommers. In de krant laat de club weten dat de Hillegommers ‘de meest bevoordeelde ploeg’ is in deze situatie. In een open brief aan de KNVB, die op de site staat van Assendelft, laat de club weten dat Hillegom van geluk mag spreken dat het een herkansing heeft gekregen. Daarom kan de club geen begrip opwekken dat Hillegom de speeldatum van de KNVB mag bepalen.

Niet alleen het geluk van de mannen van Kranenburg wordt als argument erbij gehaald door de club uit Noord-Holland. De ploeg wacht al een aantal weken op de finale en heeft in de tussentijd stil gestaan. Assendelft speelde geen oefenwedstrijden en stopte zelfs met trainen. Echter is dat volgens Hillegom geen gegronde reden om de wedstrijd weer uit te stellen.

Feestje
,,Dit is natuurlijk een serieuze situatie”, gaat Van den Hof verder. ,,Op 14 juni, toen bekend werd dat er een onderzoek zou komen naar HSV, kregen alle clubs bericht van de bond met daarin de speeldata voor het restant van de nacompetitie. Dat zij besluiten om niet te trainen is hun eigen beslissing.”

Als het aan Hillegom ligt, gaat er komende zondagmiddag ‘gewoon’ afgetrapt worden op De Zanderij. De club heeft al voorbereidingen getroffen wat betreft de sfeer. ,,Wij roepen iedereen op om zondag naar de wedstrijd te komen. Wij gaan onze voorbereidingen gewoon voortzetten en als Assendelft niet komt opdagen, dan gaan we een groot feest bouwen.”

Foto: Dirk van der Reep

Lees ook: ‘Hillegom roept supporters op om eerste elftal te steunen’ 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)