ziezoo

Doelman Erwin van der Nagel toonde zich na afloop van het bezoek aan UVS vooral realistisch. De goalie van Valken ’68 had zijn ploeg tegen een ‘terechte nederlaag’ aan zien lopen (2-1). ,,Het moet echt nog wel drie stappen beter bij ons. Dat weet iedereen ook wel.”

Valken ’68 geldt wederom als een kanshebber voor de prijzen. De Valkenburgers hopen een herhaling van vorig seizoen te voorkomen. Door een zwakke start bleef de ploeg van meet af aan achter de feiten aangelopen en een hoofdprijs ver buiten zicht.

Ook in deze prille voetbaljaargang loopt het nog niet op rolletjes, ook al werd de seizoensopening tegen Honselersdijk met 3-0 gewonnen. Het spel was echter aan de matige kant.

Robbert van Delft tekende voor een fraaie 2-1

,,We weten dat elke tegenstander zich tegen ons gaat ingraven. Daar moet je als ploeg maar even doorheen zien te voetballen. Het is duidelijk dat we nog in ons ritme moeten komen. Vorige week wonnen we gewoon met 3-0, maar deze tegenstander had meer kwaliteit. UVS is een prima ploegje hoor. Met Thom de Vries in de spits en op het middenveld Berend Verdoes, oud-Katwijker. En Bart van der Weijden is ook gewoon een goede voetballer.”

Volgens Van der Nagel speelde UVS het tactisch slim. ,,Ze hebben ons goed geanalyseerd en ons gepakt op de punten waarop ze ons konden pakken. UVS zakte iets in en werd uit counters heel gevaarlijk. We leden bovendien een paar keer dom balverlies, waardoor ze direct één-op-één kwamen.”

,,Zoals ik al zei: we moeten gewoon even onze draai vinden. De belangrijke jongens moeten nu gaan opstaan.”

,,Het bleef echter lang 1-0. Zij hielden ons aardig in leven. Zelf kregen wij één grote kans, via Jaco (van der Bent, red.). Hij kapte vier man uit een schoot vervolgens tegen de paal. Dat was een beetje het verhaal van deze wedstrijd voor ons: allemaal net niet.”

Risico
Valken ’68 was vroeg in de wedstrijd op achterstand gekomen door een treffer van Verdoes. Jaap van der Plas kreeg vervolgens kort in de tweede helft een grote kans op de gelijkmaker. ,,Die miste hij helaas”, vertelt Van der Nagel. ,,Op gegeven moment, na zo’n 60, 65 minuten, moet je risico’s gaan nemen. Een verdediger eruit, een aanvaller erbij. Een minuut na die wissel viel gelijk de 2-0. Klote natuurlijk, dan valt je hele plan meteen in het water.”

Ongeloof bij Sven Boonstoppel

Het ging vervolgens hard, want de Valkenburgse aansluitingstreffer kwam vlot na de 2-0 op het scorebord. Robbert van Delft nam ‘m voor zijn rekening. ,,Een wereldgoal. Hij kapte drie man uit en schoot ‘m stijf in de winkelhaak. Daarmee was meteen het geloof terug. Helaas is het bij 2-1 gebleven. Ik moet zeggen dat ze terecht hebben gewonnen. We waren te slap, speelden heel matig.”

Draai
Ondanks de nederlaag en de wat stroperige start houdt Van der Nagel vertrouwen. ,,We moeten niet in paniek raken na één nederlaag. Je ziet vandaag weer de gekste uitslagen. Iedereen wint van elkaar. Het wordt een leuke competitie, denk ik. Zoals ik al zei: we moeten gewoon even onze draai vinden. De belangrijke jongens moeten nu gaan opstaan. Spelers als Mark en Jaap van der Plas, Arjan Haasnoot en ik. Nee, het komt absoluut goed. We moeten gewoon zo lang mogelijk meedoen om het kampioenschap.”

Foto’s: Saam de Mooij


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)