Of hij er naar uitkijkt om volgend seizoen een treetje hoger te spelen? ,,Jazeker”, zegt Lesley Kluivers. De nieuwe linksback van FC Rijnvogels heeft zin in het avontuur op de Kooltuin, waar het degradatiespook deze maanden rondzweeft. Maar daar houdt Kluivers rekening mee. ,,Mocht ik volgend seizoen Hoofdklasse spelen met Rijnvogels, dan wordt het doel om zo snel mogelijk terug te keren naar de Derde Divisie.”

De van Boshuizen afkomstige verdediger weet dus dat bij Rijnvogels Leiden in last is. Ondanks dat heeft hij vol overgave getekend bij de Katwijkse club. Kluivers is er blij mee. ,,We hebben openlijk gesproken over de degradatienood waarin Rijnvogels verkeerd. Natuurlijk speel ik ook liever in de Derde Divisie dan in de Hoofdklasse. Ik heb ze zien voetballen tegen Jong Almere City en toen werd elk klein foutje afgestraft. En dat terwijl ze prima speelden. Ik hoop dat Rijnvogels de komende wedstrijden de kans krijgt om juist de foutjes van de tegenstander af te straffen.”

Tijd
Kluivers speelt met Boshuizen in de Eerste Klasse op zondag. Hierdoor heeft hij op zaterdag de tijd om zijn nieuwe club in actie te zien. ,,Ik wil zoveel mogelijk wedstrijden van Rijnvogels zien dit seizoen, dan weet ik wat mij volgend seizoen te wachten staat.”

,,De uitstraling is ook veel professioneler en ze spelen op een hoger niveau. Wat dat betreft ga ik er op vooruit.”

Met Kluivers heeft Rijnvogels een linksback die naar eigen zeggen snel is. ,,Ik ben vroeger linksbuiten geweest. Daardoor heb ik een drang naar voren en ook nog een goede voorzet. Met mijn snelheid kan ik ook verdedigersfoutjes nog goed maken. Rijnvogels wil met opkomende backs spelen. En doordat ze een kopsterke spits hebben hoop ik volgend seizoen ook mijn assists mee te pakken.”

Proffesioneler
Naast een sportieve keuze is de keuze voor de Kooltuin er ook een voor een ander soort club. ,,Boshuizen heeft natuurlijk geen jeugd. Wat dat betreft is Rijnvogels veel meer een voetbalclub. Het staat ergens voor. De uitstraling is ook veel professioneler en ze spelen op een hoger niveau. Wat dat betreft ga ik er op vooruit.”

Foto: FC Rijnvogels


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)