De 5-2 nederlaag van Foreholte bij Laakkwartier ten spijt: Foreholte heeft een prima seizoen gedraaid. Dat was -voorlopig- de eindconclusie van verdediger Pim Spreeuw. Met nog één laatste thuiswedstrijd voor de boeg durfde de voetballer zich al uit te spreken over deze jaargang. ,,We wilden een stabiele tweedeklasser zijn, dat is gelukt.”

De laatste wedstrijd van het seizoen, aankomende zondag tegen ONA, is om de welbekende keizersbaard. Waar buurman Teylingen het seizoen nog gaat verlengen vanwege een periodetitel, hebben de Voorhouters geen recht op een toetje na dit seizoen. Ook al had dat er wel nog even ingezeten.

Les
,,Ik geloof dat het begin maart was, toen we tegen RVC’33 de periode konden pakken, maar daar met 4-0 verloren”, groef Spreeuw in z’n geheugen. ,,Achteraf baal je dan wel dat je geen prijs hebt. Laat dat een les voor ons zijn voor volgend seizoen. Maar verder denk ik dat we best tevreden mogen zijn, als je ziet waar we vorig jaar vandaan kwamen. We zijn dit seizoen eigenlijk gewoon rustig doorgekomen. Dat was heel anders dan vorig seizoen.”

,,Nu zijn we als groep met een nieuwe trainer weer een jaar verder.”

In het laatste jaar onder trainer Marcel IJzendoorn vocht Foreholte lang tegen degradatie uit de Tweede Klasse. Op het nippertje werd dat in het voorjaar van 2018 bewerkstelligd. ,,Nu zijn we als groep met een nieuwe trainer weer een jaar verder. Het is fijn dat we voor volgend seizoen alles een beetje bij elkaar hebben kunnen houden. We zijn aan de trainer en z’n oefenstof nu gewend. Dat biedt hoop voor in de toekomst.”

Het duel in Den Haag werd verder voor Foreholte een wedstrijd om snel te vergeten. Vooral de eerste helft was ondermaats, waardoor de Voorhouters bij de rust al kansloos waren. ,,Vorige week zag de scheidsrechter niet dat een bal over de lijn was, deze week was het nog iets erger”, vond Spreeuw.

,,Toen Sebastiaan Bloemendaal ging vragen waarom hij dat niet deed, kreeg ‘Sebas’ ook nog eens de gele kaart.”

,,Bij de 3, en de 4-1 stond er iemand van Laakkwartier buitenspel. Er werd ook gevlagd, maar de scheidsrechter liep niet eens naar de grensrechter toe. Toen Sebastiaan Bloemendaal ging vragen waarom hij dat niet deed, kreeg ‘Sebas’ ook nog eens de gele kaart.” De middenvelder is daardoor ook nog eens geschorst voor het laatste duel van het seizoen.

,,En het is toch een wereld van verschil of je met 2-1 of met 4-1 gaat rusten.” Toch stak de verdediger ook de hand in eigen boezem. ,,De eerste helft was ook gewoon niet goed, de tweede helft een stuk beter. Daarin hebben we laten zien dat we wel gewoon prima kunnen voetballen.”

Afstandsschot
Via Toni Arroyo kwam de tweede Voorhoutse treffer op het scorebord. Het eerste doelpunt kwam van de voet van Spreeuw, die daar tot slot nog even met een tevreden gevoel op terugkeek. ,,Ik probeerde het van afstand en de bal vloog lekker in de kruising. We hadden op dat moment een windje mee, dus ik dacht ik probeer het eens.”

Archieffoto: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘Verhoeven: ,,Ik kan met opgeheven hoofd de groep achter mij laten”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)