Ter Leede verloor zaterdagmiddag met 3-1 bij concurrent SteDoCo. De nederlaag deed pijn in het Sassenheimse kamp. ,,Balen, echt heel erg balen”, liet de reactie van Ter Leede-middenvelder Toon Zwetsloot aan duidelijkheid niets te wensen over. ,,Zeker als je dan na afloop hoort dat Noordwijk ook heeft verloren.”

De Sassenheimers konden zich na afloop wel voor de kop slaan, ook al verkondigde verdediger Stefan Kraaijvanger vorige week nog helemaal niet meer naar de koppositie te kijken. De koers was in zijn ogen al gelopen.

,,Dat doe ik eigenlijk ook niet, een klein beetje met een schuin oog alleen”, stelt Zwetsloot. ,,Bij winst hadden we uitstekende zaken kunnen doen. Maar je moet eerst naar jezelf kijken en het zelf goed doen. Dat deden we niet helaas. Bij vlagen laten we nog wel aardig voetbal zien, maar over het algemeen is het stukken minder dan voor de winterstop. Daar baal ik persoonlijk enorm van.”

Halverwege nog vertrouwen in goede afloop
Dat Ter Leede zich in Hoornaar liet ‘steken’ door de thuisploeg bezorgde Zwetsloot gemengde gevoelens. Aanvankelijk was er voor de Sassenheimers weinig aan de hand. ,,We begonnen nog slecht en kwamen terecht op een 1-0-achterstand. Maar toen viel de 1-1 uit de penalty (benut door Oussama Siali, red.) en waren we een grote fase echt de betere ploeg. We creëerden kansen en waren heer en meester. Helaas viel ongelukkig de 2-1, net voor rust. Dat was zonde, maar in de rust zeiden we tegen elkaar: ‘dit gaan we nog goedmaken’. Dat vertrouwen was er.”

De praktijk bleek alleen weerbarstiger. ,,De eerste tien minuten gingen nog wel, maar toen kregen we de 3-1 om de oren.” Dat was feitelijk de doodsteek voor Ter Leede, bekende Zwetsloot. ,,In de tweede helft hebben we te weinig gecreëerd om aanspraak te mogen maken op de overwinning.”

De nederlaag zette Zwetsloot aan het denken. SteDoCo had dan misschien volgens hem geen grootse indruk gemaakt, maar toonde zich wel uiterst efficiënt. Bovendien is het spel van Ter Leede al enige tijd minder. ,,We halen niet meer het niveau van voor de winterstop.”

,,Wij proberen altijd wel te blijven voetballen”, vervolgt Zwetsloot. ,,Ik denk dat daarom misschien ook wel de 2-1 viel. We leverden de bal in en SteDoCo maakte na één diepe bal meteen een doelpunt. Misschien moeten wij dat ook wat meer gaan doen, de lange bal hanteren, en soms ‘ff’ wat zakelijker worden.”

Derde Divisie
Is die speelwijze ook wel eens geopperd? Zwetsloot antwoordt ontkennend. ,,Het is nog nooit echt aan bod gekomen. Maar als ik er nu zo over nadenk en kijk naar SteDoCo…Zij deden dat dus wel. Uiteindelijk gaat het erom dat je een wedstrijd wint en niet verliest natuurlijk. Ongeacht hoe je voetbalt. Kijk, wij willen naar de Derde Divisie. Misschien moeten we daarin wat zakelijker zijn. Of het nu voetballend is of met lange ballen, dat maakt mij eigenlijk niet zoveel uit.”

Archieffoto: Hans Schalk

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO