Het was de afgelopen twee maanden allemaal zo mooi, fijn en lekker in Katwijk. Tot die laatste zeven dagen van oktober. Een week met twee nederlagen en een fikse blessure binnen de selectie. De rampweek werd in Maassluis compleet gemaakt met de 3-0 nederlaag tegen het plaatselijke Excelsior.

,,Zo kan je het wel noemen, ja”, klinkt Bennie van Noord nog altijd wat teneergeslagen over het duel tegen Excelsior Maassluis. ,,Eerst VVSB, nu dit. En dan komt die blessure van Mike van den Ban er ook nog even bij. Vooral voor die jongen is dat vreselijk, dat hij z’n voorste kruisband heeft afgescheurd. Die zijn we even kwijt.”

Steunen
Zo’n nare blessure maakt logischerwijs ook wat los binnen de selectie. De rest van het seizoen zit Van den Ban niet in de kleedkamer, maar moet hij toekijken vanaf de tribune. ,,Vooral jongens, zoals Mark de Loor, die dit ook hebben meegemaakt, weten hoe erg het is. Het enige wat wij als selectie kunnen doen, is proberen om Mike te steunen, in hoeverre hij daar behoefte aan heeft.”

De rampspoed werd in Maasluis dus nog even benadrukt door de 3-0 nederlaag tegen de ploeg van Jeroen Rijsdijk. De eerste competitienederlaag van het seizoen. ,,We beschouwen het voorlopig als een incident”, weerlegt de verdediger annex middenvelder van vv Katwijk. ,,Het seizoen begon voor ons boven verwachting goed, daar zijn we ons altijd van bewust geweest.”

,,De reacties via de ‘app’ waren gaaf. Ik bedoel, positieve aandacht is altijd leuk.”

Zo goed, dat de buitenwacht een vergelijking trok met Manchester City, dat zich met Katwijk ook ongeslagen toonde in de laatste tien officiële duels. Ook de landelijke media als de NOS, PowNews en verschillende voetbalsites besteedden de afgelopen weken aandacht aan de oranjehemden.

,,We hebben altijd geprobeerd om zelf gefocust te blijven. De reacties via de ‘app’ waren gaaf. Ik bedoel, positieve aandacht is altijd leuk. Het geeft je een figuurlijk schouderklopje.”

Kampioen
Onbewust heeft het misschien wel het vuurtje aangewakkerd bij tegenstanders van vv Katwijk. Elke ploeg wilde de ongeslagen koploper die eerste nederlaag toedienden. Nadat het VVSB lukte in de beker, lukte het de ‘Tricolores’ dus ook in de competitie. Maar dat de Katwijkse zegereeks voor natuurlijke doping zorgt bij de tegenstanders, dat gaat Van Noord te ver.

,,Nee, want we hebben het altijd lastig tegen Maassluis. Vergeet niet dat zij twee jaar geleden kampioen zijn geworden met bijna hetzelfde elftal. Die ploeg ligt ons gewoon niet. Dat is al jaren zo.”

Raoul Esseboom probeert z’n directe tegenstander van de bal af te houden

Dat bleek ook op de laatste zaterdag van oktober. Katwijk begon nog aardig aan het duel, maar zag de overwinning langzaam wegvloeien na de 1-0 van Vincent van den Berg. ,,De eerste helft is er niks aan de hand en trekken we qua veldspel de wedstrijd langzaam naar ons toe.”

,,Maar bij de 1-0 maken we een foutje.” Een slechte uittrap van Ricardo Kieboom komt zo in de voeten terecht van de Maassluizenaren. ,,Daarna verdedigen we niet adequaat op Van den Berg en schiet hij hem aardig binnen.”

,,Misschien is er onbewust iets bij ons ingeslopen van: ‘we klaren dit klusje wel'”

Koren op de molen voor de thuisploeg, bleek later. ,,Dan komt Maassluis in het spel terecht, dat ze graag willen. Ze hielden het centrum goed dicht en wij hadden moeite om daar doorheen te komen. We hebben weinig kansen gecreëerd. Dat was nieuw voor ons. Meestal is dat geen probleem.”

Focus
De wedstrijdbespreking zal komende maandag misschien iets langer duren in het Katwijkse, maar daarna gaat de focus weer vol op AFC-uit. ,,We moeten deze nederlaag ook niet te zwaar laten wegen. Misschien is er onbewust iets bij ons ingeslopen van: ‘we klaren dit klusje wel’. Dan is dat er mooi uit en kunnen we weer toeleven naar de volgende wedstrijd.”

Excelsior Maassluis – vv Katwijk 3-0 (1-0) 39. Van den Berg 1-0, 52. Van den Berg 2-0, 65. Vink 3-0

Katwijk: Kieboom, Van Dam, Esseboom, Blokland (63. Berkhout), De Lange (77. Hamdi), Susan, Van Noord, Sanchez Angulo, Plat (63. Tervoert), Mengerink, Schet.

Foto’s: Aad de Winter / Bobkat.nl

Samenvatting Excelsior Maassluis – vv Katwijk
Klik hier


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude