In navolging van onze Tweede Divisie-clubs was het voor de verenigingen uit de Eerste en Tweede Klasse ook geen succesvolle zaterdag. Valken ’68 verloor het regiotreffen van LFC, ondanks een sterk slotoffensief, met 2-3. Tweedeklassers Kagia en Foreholte gingen met 2-0 onderuit bij respectievelijk Nieuwkoop en FC Oudewater. Voor de Voorhouters was het hun eerste puntenverlies.

Valken ’68 keek na 73 minuten tegen een 0-3-achterstand aan, maar kwam toch terug in de wedstrijd door twee goals van Jelle van den Oever. De Valkenburgers maakten nog jacht op de 3-3 om een spectaculaire comeback compleet te maken, maar dat lukte niet.

Late treffers
In de Vierde Klasse A kwam 3-3 wél op het bord bij Teylingen – NSV ’46. De Sassenheimers kwamen driemaal terug van een achterstand, waarvan voor het laatst in de 86e minuut via tweevoudig doelpuntenmaker Mike van der Zon. Competitiegenoot Warmunda pakte kort voor tijd de zege bij Sporting Leiden door een treffer van Stan van Rijn. Over een week is het overigens Warmunda – Teylingen.

In 4B leed Van Nispen een thuisnederlaag tegen Haarlem Kennemerland: 1-3. De ploeg van Stephan Spruijt verzamelde drie punten uit evenzovele duels.

Op volle toeren
Een niveau lager draait de zaterdagtak van SJC op volle toeren. De Noordwijkers wonnen ook hun derde competitieduel. Op de Lageweg werd DVV Delft met 6-0 verslagen, mede door twee goals van zowel Jarret Glasbergen als Pieter Verkade.

Eerste Klasse

Valken ’68 – LFC 2-3 (0-1)
Goals: Jelle van den Oever (2)

Tweede Klasse

Nieuwkoop – Kagia 2-0 (2-0)

FC Oudewater – Foreholte 2-0 (2-0)

Vierde Klasse

Sporting Leiden – Warmunda 1-2 (0-1)
Goals: Thomas van Kesteren, Stan van Rijn

Teylingen – NSV ’46 3-3 (0-1)
Goals: Mike van der Zon (2), Pascal de Ridder

Van Nispen – Haarlem Kennemerland 1-3
Goal: onbekend

Vijfde Klasse

SJC zat. – DVV Delft 6-0 (2-0)
Goals: Jarret Glasbergen (2), Pieter Verkade (2), Stef van der Zalm en Joeri Brinkman

Foto: Saam de Mooij

Lees ook: Dramatische speeldag: Katwijk, Rijnsburgse Boys, Quick Boys en FC Lisse onderuit


POPULAIRE BERICHTEN