VVSB en FC Rijnvogels zijn in de tweede speelronde van de Derde Divisie A tegen een nederlaag aangelopen. VVSB verloor in extremis thuis met 2-3 van Eemdijk, terwijl FC Rijnvogels met 2-1 onderuit ging op bezoek bij Sparta Nijkerk.

Een ronduit bizar slot, anders kan de slotfase van Eemdijk – VVSB niet omschreven worden. Bij het ingaan van de blessuretijd was het nog 1-1. Vervolgens kwamen de bezoekers op 1-2 via een goal van voormalig VVSB-spits Yannick Bouw. Jesse van Nieuwkerk leek met zijn 2-2 een punt te redden voor de Noordwijkerhouters, maar Michel Goossensen schoot bij het sluiten van de markt nog een vrije trap binnen en bezorgde Eemdijk daarmee de overwinning.

VVSB kende een droomstart en kwam via Van Nieuwkerk al na twee minuten aan de leiding. Het bleek meteen ook de enige treffer van de eerste helft: Eemdijk raakte de paal en miste via Bouw een strafschop. De spits stuitte op doelman Ruben Valk.

Direct na rust geraakte Eemdijk wél langszij via Jordy Hilterman, die afgelopen zomer overkwam van Rijnsburgse Boys. Het bleef vervolgens lang 1-1, tot die krankzinnige slotfase.

Nederlaag in Gelderland
Competitiegenoot FC Rijnvogels trapte vorige week af met een duidelijke 3-0-zege op ODIN ’59, maar ging nu onderuit in Gelderland. Sparta Nijkerk was voor eigen publiek met 2-1 te sterk.

Het was een eerste bedrijf om snel te vergeten voor FC Rijnvogels. Spits Maarten Reyneveld viel uit en vervolgens vielen in de 31e en 32e minuut twee tegengoals. Rijnvogels kreeg aan het begin en einde van de eerste helft wat mogelijkheden, maar wist niet toe te slaan.

Dat deed Tom Bijen in de 63e minuut wel, uit een strafschop. Rijnvogels rook bloed en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er niet, ondanks een aantal mogelijkheden. Zes minuten voor tijd werd FC Rijnvogels nog tot een tiental gereduceerd door een tweede gele kaart voor Nabil Haddadi.

VVSB – Eemdijk 2-3 (1-0)
Goals: Jesse van Nieuwkerk (2)

Sparta Nijkerk – FC Rijnvogels 2-1 (2-0)
Goal: Tom Bijen

Archieffoto: Orange Pictures


POPULAIRE BERICHTEN