Onder zware weersomstandigheden leverde Foreholte een puike prestatie door met negen man van DVV Delft te winnen: 1-0. Trainer Marcel IJzendoorn was na afloop in zijn nopjes. ,,Ik moet mijn ploeg een groot compliment geven”, aldus de Foreholte-coach, die na afloop mededeelde zijn contract te hebben verlengd.

Foreholte had de intentie om in de eerste helft met de wind in de rug het verschil te maken. „De opdracht was zoveel mogelijk pressie uit te oefenen en proberen weg te lopen”, sprak Lukas Wiering. De goede bedoelingen ten spijt, de Voorhouters kwamen niet helemaal uit de verf. „Het was geen hoogstaande wedstrijd. We hadden in balbezit moeite. Het was lastig voetballen met die wind. Maar we hebben een goede pot neergezet door als team keihard te werken en veel strijd te leveren. Als we dit kunnen opbrengen zijn we lastig te verslaan”, aldus IJzendoorn.

Sinterklaas
Foreholte kwam op voorsprong doordat Wiering goed anticipeerde op een fout van Delft. ,,De rechtshalf of rechtsbuiten wilde terugspelen naar de rechtsback, maar deze liet de bal lopen voor zijn keeper. Ik wist te profiteren van deze miscommunicatie. Ik hoorde dat de jongen die de bal terugspeelde iets met ‘Sint Nicolaas’ in zijn naam heeft. Hij speelde vanmiddag voor Sinterklaas door dit cadeautje uit te delen.”

IJzendoorn had een hier andere kijk op: „We gaven druk als team en probeerden onze tegenstander op deze manier tot fouten te dwingen. Het was onze verdienste dat deze fout werd gemaakt.”

In de tweede helft veranderde het spelbeeld. Foreholte kreeg te maken met tegenwind en kwam na een uur spelen met tien man te staan door een domme rode kaart van Ralph Schiebroek. Niet veel later moesten de Voorhouters nog een speler inleveren na een scheidsrechterlijke dwaling. De leidsman verkeerde in de veronderstelling dat Jelle Kraakman twee gele kaarten had gepakt, maar dit bleek niet juist te zijn. De scheidsrechter had in zijn notitieboekje de verkeerde naam opgeschreven. Hij noteerde Kraakman in plaats van Van Dam.

Complimenten
De bezoekers gingen meer druk zetten en toonden meer initiatief. Foreholte kon niet meer doen dan tegenhouden. Wiering: ,,Delft ging opportunistisch spelen, maar wist weinig gevaar te stichten. Behoudens één kans hebben we niks weggegeven. Zij speelden het slecht uit. Normaal gesproken als je twee man meer hebt moet je dit weten uit te spelen.  Het is onze verdienste dat we overeind gebleven zijn en we hebben natuurlijk wat geluk gehad.”

Volgens Wiering heeft trainer IJzendoorn hier een belangrijk aandeel in. „We geven weinig weg. De verdediging staat compact en is goed op elkaar ingespeeld. Onze trainer schroomt niet om jonge jongens voor de leeuwen te ogen en verdient hiervoor de complimenten.”

Tekst: Ricardo Vijlbrief

Foto: Jeannette Dijkstra

Morgen (dinsdag) uitgebreid aandacht voor de contractverlenging van IJzendoorn bij Foreholte. 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)