"banner

Nick Warmerdam kroonde zich op zondag 3 februari tot de winnaar van de VIDB FIFA 19 Cup bij sv Hillegom. Daarmee verbeterde hij zijn prestatie van het jaar daarvoor. Daarnaast mag Warmerdam zich opmaken voor de finales waarin hij eventueel de beste van de Bollenstreek kan worden. 

Normaliter meldt Warmerdam zich alleen op het sportpark van Hillegom om een lekker potje te voetballen bij de JO14-1. Na de wedstrijden op de zaterdag spreekt hij meestal af met zijn teamgenoten om op de Playstation online FIFA 19 te spelen. Toevallig deden er ook een paar teamgenoten van hem mee aan de VIDB FIFA 19 Cup, waardoor hij een deel van de tegenstanders al kende.

,,Ik speelde de hele middag met Bayern München, omdat zij met Robert Lewandowski een goede afmaker hebben en ook een sterke verdediging.”

Bayern München
,,Verder waren er nog wat vrienden van mij aanwezig, die ook kwamen spelen. Ik vond de tegenstand vrij goed.” Toch wist niemand hem te verslaan. De 13-jarige Warmerdam ging namelijk soeverein naar de eindwinst. ,,Ik heb alle wedstrijden gewonnen. Ik speelde de hele middag met Bayern München, omdat zij met Robert Lewandowski een goede afmaker hebben en ook een sterke verdediging.”

Met het Duitse team speelde hij zich naar de overwinning. In de finale was hij te sterk voor zijn tegenstander Finn Bos en daarmee verbeterde hij automatisch zijn prestatie van vorig jaar. ,,Toen ging het eigenlijk ook heel goed, alleen kwam ik toen niet verder dan de laatste acht.”

Doordat hij het toernooi naar zich toe wist te trekken, kwalificeerde hij zich voor de finales. Daarin maakt hij kans om de beste speler van de Bollenstreek te worden. ,,Erg leuk dat ik dat kan worden. Ik moet zeggen dat ik het heel erg goed georganiseerd vond en dat alles er mooi uit zag. Wel wil ik nog een tip geven aan de organisatie: ik zou het leuk vinden als de troostfinale en de finale zelf niet tegelijkertijd worden gespeeld. Dan kan iedereen namelijk beide wedstrijden zien.”

Lees ook:Oefenduel: Hillegom wint van FC Lisse’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)