Katwijker Niek Jan van Kesteren is voorgedragen als lid van de Raad van Commissarissen (RvC) bij de KNVB. Dat meldt Voetbal International (VI). Naast Van Kesteren moeten Jan Smit (voorzitter), Elsemieke Havinga, Erik Mulder en Han Berger ook plaats gaan nemen in het toezichthoudende orgaan van de voetbalbond. De selectiecommissie van de KNVB heeft deze namen voorgedragen. Het is bedoeling dat de nationale bond de namen zo snel mogelijk gaat presenteren. Van Kesteren is oud-voorzitter van FC Rijnvogels.

Voetbal International noemt de benoeming van Van Kesteren ‘onbegrijpelijk’. Van te voren was bepaald dat niemand van de selectiecommissie zou toetreden tot de RvC. De oud-bestuurder van werkgeversorganisatie VNO-NCW stapte in juni van het jaar op bij de selectiecommissie om zo de weg vrij te kunnen maken om zelf toe te treden tot de RvC, meldt VI.

Van Kesteren was vijftien jaar voorzitter in Katwijk. In eerste instantie van KRV, dat in 2004 met MVKV fuseerde tot het huidige FC Rijnvogels. In oktober 2014 zwaaide hij af op De Kooltuin.

Update: De KNVB heeft bevestigd dat onder andere Niek Jan van Kesteren is voorgedragen als lid van de Raad van Commissarissen. Dat valt te lezen op de website van de nationale bond. Ook de andere door Voetbal International genoemde personen nemen plaats in de RvC. Eric Gudde (Feyenoord) moet de nieuwe directeur voetbal worden bij de KNVB.

Foto: FC Rijnvogels

POPULAIRE BERICHTEN