Wat vooraf door Kagia als een lastige uitwedstrijd werd beschouwd, eindigde in Haarlem als een walk-over. Pas na een half dozijn doelpunten vond de ploeg van Rene Ras het tegen HYS welletjes. De 0-6 overwinning klonk dan ook als een klok. Naast de drie punten die het incasseerde, liep het verder weg van de concurrentie vanwege een nederlaag van DEM. Daardoor werd de koppositie nog meer verstevigd en is het gat met de nummer twee nu negen punten. 

Beter had het kalenderjaar dus niet kunnen beginnen voor de ongekroonde koploper van de Derde Klasse B. De voor de winterstop ingezette lijn werd na een eenzijdig duel feilloos doorgetrokken tegen de middenmoter, die vanaf de aftrap weinig tot niets in de melk te brokkelen had.

Oefenwedstrijden
Ras was dan ook in zijn nopjes met de prestatie die zijn elftal neerzette. Binnen twintig minuten leidde Kagia met 0-2 door goals van Tijs van der Schinkel en Jesper Imanse, om vervolgens het gaspedaal te blijven indrukken. Nadat de middenmoter hierna de kans op de aansluitingstreffer had laten liggen, verzuimde Van der Schinkel het duel al voor de thee te beslissen.

,,Direct na rust was het wel zover”, blikte een tevreden Ras terug. ,,Na een goede eerste seizoenshelft hebben we in de winterstop drie oefenwedstrijden gespeeld waarin we aantoonden nog altijd op de goede weg te zijn. Vandaag hebben we laten zien dat dit ook echt het geval is.”

,,Met negen punten voorsprong ziet het er natuurlijk allemaal rooskleurig uit voor ons, maar we hebben nog wel een lange weg te gaan.”

De 0-3, opnieuw van de voet van Van der Schinkel, was een kopie van de openingstreffer, want ook dit keer kwam de assist van Rens Lamboo. Ook hierna bleven de kansen zich aandienen voor Kagia. Opnieuw Imanse en vervolgens Roy Hogewoning tilden de tussenstand naar 0-5.

,,Vervolgens heb ik Tijs en Dirk Jan Ligtenberg gewisseld. Niet zozeer als een applauswissel, maar om jongens die er dicht tegenaan zitten ook een kans te geven”, verklaarde Ras de komst van respectievelijk Dorus van der Voort en Joey van Beelen.

Ook hierna kwam Kagia nog tot scoren tegen HYS, dat de witte vlag op dat moment allang had gehesen. In de slotfase zette Lamboo voor Kagia uit een vrije trap de kers op de taart, waarna de Kagia-selectie in de kleedkamer vernam dat nummer drie Pancratius tegen concurrent DEM met de drie punten aan de haal was gegaan.

Vooruitlopen
Ras wilde zich ondanks het gat van negen punten nog niet rijk rekenen. ,,We zijn nu precies halverwege de competitie. Met negen punten voorsprong ziet het er natuurlijk allemaal rooskleurig uit voor ons, maar we hebben nog wel een lange weg te gaan. Laten we dus nog niet teveel op de zaken vooruitlopen,” waakte Ras voor al teveel optimisme.

IJs en weder dienende krijgt Kagia aanstaande zaterdag bezoek van het zaterdagteam van Koninklijke HFC. De middenmoter uit Haarlem is daarmee de volgende horde op weg naar de Tweede Klasse.

Foto: LeidenAmateurvoetbal

Lees ook: ‘Angstgegner Excelsior Maassluis doet Katwijk weer de das om: ,,Stof tot nadenken”‘POPULAIRE BERICHTEN