Een week na de derbyzege op vv Katwijk bleef Quick Boys in het winnende spoor. In een wedstrijd die niet groots was, klopten de blauw-witten toch redelijk probleemloos Excelsior Maassluis met 2-4.

Quick Boys kende op Sportpark Dijkpolder een vliegende start en leidde binnen een kwartier met 0-2. Ravelino Junte opende na vier minuten de score, waarna Sem van Duijn tien minuten later de marge verdubbelde. “Geen mooie goal, maar die horen er ook bij”, zei de man in vorm tegen onze mediapartner RTV Katwijk. “Over het algemeen ben ik wel heel blij met de overwinning en hoe we het als team deden.”

Geen gemakzucht
In gesprek met RTV Katwijk liet ook middenvelder Jesse Reinders zijn licht schijnen op de eerste helft. “Ondanks dat we de controle hadden, zaten er toch wel wat slordigheden in het spel waardoor we het onszelf onnodig wat te moeilijk maakten”, vertelde hij. Of het gemakzucht door de snel verkregen voorsprong was? “Dat niet, maar er zaten wel wat hakjes en moeilijke dingen in. We hebben goede voetballers in het team, misschien dat we te snel naar de 0-3 wilden gaan.”

Die derde treffer kwam er kort na rust wel, via Nick Broekhuizen. Excelsior Maassluis deed vervolgens tweemaal wat terug – met de 1-3 na 62 minuten en de 2-4 na 83 minuten – maar in gevaar kwam de zege van Quick Boys geen moment. De vierde Katwijkse treffer kwam overigens koppend op naam van Danny van den Meiracker.

“Het was niet nodig, een beetje ongelukkig ook, die eerste goal van hun uit een standaardsituatie”, zei Van Duijn. “Toch vind ik het knap hoe wij het daarna als team oppakten en nog een goal maakten. Bij die laatste goal was het misschien niet zo slim om daar een overtreding te maken, maar die speler (Vincent Schippers, red.) schoot ‘m goed binnen.”

‘Terechte overwinning’
Teamgenoot Reinders stapte uiteindelijk redelijk tevreden de bus richting Katwijk in. “Ik denk dat we de hele wedstrijd wel onder controle hadden. Zij scoren uiteindelijk twee keer uit een dood spelmoment, maar uiteindelijk is het wel een terechte overwinning.”

Door de zege blijft Quick Boys de ploeg met de minste verliespunten in de Betnations Divisie. Het team van Thomas Duivenvoorden profiteerde bovendien van de misstap van koploper HHC Hardenberg in eigen huis tegen Kozakken Boys: 0-0. De Hardenbergers hebben een punt meer, maar Quick Boys heeft nog een inhaalwedstrijd (de derby tegen Rijnsburgse Boys) tegoed.


Audio-interview met Jesse Reinders

Audio-interview met Sem van Duijn

Excelsior Maassluis – Quick Boys 2-4 (0-2)
Goals: Ravelino Junte, Sem van Duijn, Nick Broekhuizen, Danny van den Meiracker

Archieffoto: Orange Pictures


POPULAIRE BERICHTEN