Rijnsburgse Boys wordt de opponent van VVSB in de tweede ronde van de KNVB beker. In het Utrechtse Hoogland werd de plaatselijke trots met 0-3 geklopt door de geel-zwarte brigade.

In het eerste kwartier van de wedstrijd leek de toon van de avond gezet. Niet door de Uien, maar door de gastheren. De Hooglanders begonnen fel en maakten het de defensie van Rijnsburg alles behalve makkelijk. Het was niet vreemd dat het eerste wapenfeit voor de thuisploeg genoteerd kon worden. Binnen de minuut kwam Rijnsburg met de schrik vrij. Een vrije trap van Bas Wobbes kaatste via de binnenkant van de paal het veld weer in.

,,We liepen te klootviolen’’, verwoorde Oosterlee het na afloop treffend. Toch veranderde het spelbeeld gedurende het eerste bedrijf. Rijnsburg nam de regie over, waarna Joost Leonard, na een mooie assist van Joel Tillema, de Uien op voorsprong zette. Oosterlee: ,,Als we ons koppie erbij hadden gehad, dan hadden we in de rust ruimer voor kunnen staan.”

Rijnsburgse Boys kampt met een aantal blessures. Naast Bart Freke kon Oosterlee ook niet beschikken over Leon Tol en Niek Ossevoort. Tillema kon vlak voor rust aan dat lijstje toegevoegd worden. Door (beginnende) klachten aan zijn lies moest hij het veld noodgedwongen verlaten.

Noodweer

De stormchasers hadden met het noodweer ongetwijfeld de avond van hun leven. Waar in Zuid-Holland diverse wedstrijden werden gestaakt, was er in Hoogland aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht. Een heerlijke zomeravond. Totdat de hemelpoorten na de doelwisseling openbraken.

Oosterlee: ,,Na rust liepen we vrij snel uit naar 0-3 en toen zag je dat we op een gegeven moment meer bezig waren met het weer en blessurevrij de wedstrijd doorkomen. We speelden niet meer georganiseerd, de concentratie was vrij ver te zoeken. En dan geef je toch kansen weg.’’ Dat Rijnsburgse Boys-goalie Richard van Nieuwkoop de nul hield, was vooral te danken aan de zwakke afronding van de Hooglandse voorhoede. De ploeg van Peter Visee kende periodes waarin het aan de deur klopte, maar het missen van de kansen leidde alleen maar tot gefrustreerde toeschouwers langs de lijn.

De twee Rijnsburgse treffers na de thee kwamen van de pantoffel van Jeffrey Vlug. Hoogland-sluitpost Sebastiaan Bruins schatte een vrije trap van de vleugelaanvaller verkeerd in, waardoor het leer via de muur in de korte linkerhoek belandde. Bij de 0-3 werd de oud-prof op zijn wenken bediend door Raily Ignacio.

De uitslag stemde Oosterlee tevreden. Na de 3-0-zege tegen Spakenburg werd ook Hoogland met diezelfde cijfers verslagen. ,,De volgende ronde halen was erg belangrijk voor ons. Thuis tegen VVSB. Een streekderby, daar komen veel mensen op af. Een mooi affiche.’’

Hoogland – Rijnsburgse Boys 0-3 (0-1). 19. Leonard 0-1, 58. Vlug 0-2, 65. Vlug 0-3

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Hessing, Kuipers, Troost, Vlug, Ignacio (74. Van Eeuwijk), Van der Vijver (74. Knoester), Wijks, Çelen, Leonard, Tillema (42. Gielisse)

Tekst: Danny van den Bosch

Foto: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude