Rijnsburgse Boys wordt de opponent van VVSB in de tweede ronde van de KNVB beker. In het Utrechtse Hoogland werd de plaatselijke trots met 0-3 geklopt door de geel-zwarte brigade.

In het eerste kwartier van de wedstrijd leek de toon van de avond gezet. Niet door de Uien, maar door de gastheren. De Hooglanders begonnen fel en maakten het de defensie van Rijnsburg alles behalve makkelijk. Het was niet vreemd dat het eerste wapenfeit voor de thuisploeg genoteerd kon worden. Binnen de minuut kwam Rijnsburg met de schrik vrij. Een vrije trap van Bas Wobbes kaatste via de binnenkant van de paal het veld weer in.

,,We liepen te klootviolen’’, verwoorde Oosterlee het na afloop treffend. Toch veranderde het spelbeeld gedurende het eerste bedrijf. Rijnsburg nam de regie over, waarna Joost Leonard, na een mooie assist van Joel Tillema, de Uien op voorsprong zette. Oosterlee: ,,Als we ons koppie erbij hadden gehad, dan hadden we in de rust ruimer voor kunnen staan.”

Rijnsburgse Boys kampt met een aantal blessures. Naast Bart Freke kon Oosterlee ook niet beschikken over Leon Tol en Niek Ossevoort. Tillema kon vlak voor rust aan dat lijstje toegevoegd worden. Door (beginnende) klachten aan zijn lies moest hij het veld noodgedwongen verlaten.

Noodweer

De stormchasers hadden met het noodweer ongetwijfeld de avond van hun leven. Waar in Zuid-Holland diverse wedstrijden werden gestaakt, was er in Hoogland aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht. Een heerlijke zomeravond. Totdat de hemelpoorten na de doelwisseling openbraken.

Oosterlee: ,,Na rust liepen we vrij snel uit naar 0-3 en toen zag je dat we op een gegeven moment meer bezig waren met het weer en blessurevrij de wedstrijd doorkomen. We speelden niet meer georganiseerd, de concentratie was vrij ver te zoeken. En dan geef je toch kansen weg.’’ Dat Rijnsburgse Boys-goalie Richard van Nieuwkoop de nul hield, was vooral te danken aan de zwakke afronding van de Hooglandse voorhoede. De ploeg van Peter Visee kende periodes waarin het aan de deur klopte, maar het missen van de kansen leidde alleen maar tot gefrustreerde toeschouwers langs de lijn.

De twee Rijnsburgse treffers na de thee kwamen van de pantoffel van Jeffrey Vlug. Hoogland-sluitpost Sebastiaan Bruins schatte een vrije trap van de vleugelaanvaller verkeerd in, waardoor het leer via de muur in de korte linkerhoek belandde. Bij de 0-3 werd de oud-prof op zijn wenken bediend door Raily Ignacio.

De uitslag stemde Oosterlee tevreden. Na de 3-0-zege tegen Spakenburg werd ook Hoogland met diezelfde cijfers verslagen. ,,De volgende ronde halen was erg belangrijk voor ons. Thuis tegen VVSB. Een streekderby, daar komen veel mensen op af. Een mooi affiche.’’

Hoogland – Rijnsburgse Boys 0-3 (0-1). 19. Leonard 0-1, 58. Vlug 0-2, 65. Vlug 0-3

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Hessing, Kuipers, Troost, Vlug, Ignacio (74. Van Eeuwijk), Van der Vijver (74. Knoester), Wijks, Çelen, Leonard, Tillema (42. Gielisse)

Tekst: Danny van den Bosch

Foto: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)