Het spel was niet groots geweest, maar werkelijk niemand die daar echt om maalde op de Roodemoolen. Ter Leede had een onbezorgde middag tegen een tiental van RVVH en op de 3-1 zege viel weinig af te dingen.

,,Ik heb geen moment het gevoel gehad dat we niet zouden gaan winnen”, zei aanvoerder Raydell Kewal. ,,We hebben bijna niets weggegeven en waren de overheersende partij. Dat neemt niet weg dat we af en toe slordig waren, vooral in de tweede helft tegen tien man. Het was in het centrum veel te vol. Ik riep nog een aantal keer dat de buitenspelers het breed moesten houden, maar dat gebeurde niet.”

De verdediger vatte daarmee het wedstrijdbeeld perfect samen. Ter Leede was inderdaad beter dan RVVH en de tweede overwinning op rij kwam de Sassenheimers op basis van het wedstrijdbeeld toe. Opvallend was dat Ter Leede met elf tegen elf meer overtuigde dan tegen tien man.

Ter Leede kwam zes minuten voor rust verdiend op 2-1 door een eigen doelpunt van Vejko Krezo en toen RVVH-middenvelder Robert Kooiman twee minuten later zijn tweede gele kaart kreeg, leek niets een (forse) uitbreiding van de score in de weg te staan. Dat pakte anders uit.

Gevaar

,,Het gevaar van tegen tien man spelen is dat je er wellicht te gemakkelijk over gaat denken”, zei Jochie Sebrechts. ,,De tegenstander doet er juist wel een stapje bij.” Opvallend stoperig ging Ter Leede met het numerieke overtal om. Veelvuldig werd de bal zonder een tegenstander in de buurt zomaar ingeleverd

Sebrechts was in balbezit een positieve uitzondering. De rechtshalf gaf blijk van een uitstekend spelinzicht en maakte indruk met een reeks van prachtige crosspasses, alsof hij ze met een liniaal had uitgemeten. ,,Dat is een mooi compliment. Natuurlijk voel ik zelf ook dat het steeds beter gaat. Ik word fitter en kan steeds meer mijn stempel op het spel drukken.”

Opvallend kritisch toonde coach Henk Wisman zich even later over Sebrechts. De Amsterdammer wees op diens tekortkomingen in verdedigend opzicht. ,,Jochie moet echt nog veel beter. Hij kan zoveel beslissender worden. Jochie is gewend om in teams te spelen waar zijn kwaliteiten in balbezit worden benut. Maar als wij hoog druk willen geven, moeten we dat met z’n allen doen en kan er niet één verzaken. Jochie wordt fitter, dat is positief, maar hij moet fysiek en mentaal nog stappen maken.”

Strafschop

Desondanks was Sebrechts in balbezit de beste speler van Ter Leede. Buitenspeler Robert Steemers zat totaal niet in de wedstrijd, maar tekende nog wel voor een goal, zijn derde in twee duels. Steemers’ 3-1 betekende de nekslag voor RVVH, dat via Benjamin Martha nog een strafschop miste.

Ter Leede bracht door de zege zijn puntentotaal op zes en staat daarmee gedeeld tweede. ,,Ik vind dat we ons na een lastige start goed herpakt hebben”, zei Sebrechts. ,,Ik merk ook dat we als team naar elkaar toegroeien. Natuurlijk moet het voetbal nog beter, maar we gaan vooruit.”

De middenvelder kreeg gedeeltelijk bijval van zijn coach. Wisman: ,,Er zit verbetering in ons spel, maar ik weet niet of vandaag een goede graadmeter was. RVVH heeft twee keer gelijkgespeeld en stond vandaag al snel met tien man. Misschien blijkt later wel dat Gravenzande, waar we vorige week van wonnen, en RVVH twee mindere ploegen uit de poule zijn.”

Ter Leede – RVVH 3-1

9. Ammerlaan 1-0, 15. Pattinama 1-1, 39. Kreko 2-1 (eigen doelpunt), 61. Steemers 3-1. Rode kaart: 38. Kooiman (RVVH, 2x geel)

Ter Leede: Constantin, Boelee, Kewal, Kappenberg, Pedrini (75. Janssen), Ait El Houssi, Ammerlaan, Sebrechts (80. Van Wijk), Schreurs, Dam (75. Van der Vlugt), Steemers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)