Het was vanwege het landelijke bekervoetbal op televisie en de lagere temperaturen misschien verleidelijk om verstek te laten gaan, maar de thuisblijver kreeg ongelijk. Quick Boys trakteerde het publiek tegen Scheveningen (3-0) op een heerlijk bekeravondje en het goedgevulde Nieuw Zuid kolkte als vanouds.

Ja, het was zo’n avond. Eentje waarop het publiek scandeerde: ‘Zoutman, Zoutman, we worden kampioen’ en de coach met een duimpje omhoog reageerde. Het was ook zo’n avond waarop alle acties van publiekslieveling Henry Opoku met hartstochtelijk gejuich werd ontvangen. Zelfs als de rechtsachter een ogenschijnlijk simpel breedteballetje gaf. En het was tot slot ook zo’n avond waarop Jan de Bruin debuteerde en ook meteen minutenlang werd toegezongen. Kortom, iedereen verkeerde in opperbeste stemming.

En daar is natuurlijk alle aanleiding toe. Quick Boys heeft inmiddels elf officiële duels op rij gewonnen: acht in de competitie en drie in bekerverband. Maar misschien nog wel belangrijker is dat het publiek weer trots is en zich durft te identificeren met het team. Niet in de laatste plaats vanwege het doorbreken van jeugdexponenten Joey Ravensbergen en Dennis van der Plas. Met Martijn de Zwart brengt dat het aantal zelf opgeleide (vaste) basisklanten op drie.

IMG_1038                           Yordi Teijsse, topscorer van de Bollenstreek, tekende voor de 1-0 en de 3-0

En dan staan er nog een heel aantal talenten op de poort te rammelen. Zo gaf Jesse Driebergen, die weer eens in de basis begon, een heel stevig visitekaartje af. De middenvelder werd verkozen tot man van de wedstrijd. Driebergen was de maker van de 2-0, het hoogtepunt van de avond. Voetbal zoals het gespeeld dient te worden. Via Opoku en Milan Hoek en flitsend combinatiespel belandde de bal bij Mohamed el Ousrouti, die met zijn rechter (chocoladebeen) een afgemeten voorzet gaf op Driebergen. Voor de oud-Feyenoorder was het een koud kunstje om de bal vervolgens binnen te schuiven. Het publiek stond geheel terecht op de banken.

,,De wisselwerking tussen de spelers en het publiek is heel goed op het moment”, vertelde Zoutman. ,,Het publiek herkent dat we fris en aanvallend voetbal spelen. De jongens doen er alles aan doen, ook in mindere wedstrijden geven ze alles. Dat wordt herkend, gewaardeerd en beloond.”

IMG_1055                                  Jesse Driebergen schuift na een fantastische aanval de 2-0 binnen

Het is flauw om te zeggen dat een kinderhand snel gevuld is, maar dat het magere jaren zijn geweest zal niemand ontkennen. Het was ook wel weer symbolisch voor het sportieve verval dat het publiek op de banken stond voor het bereiken van de kwartfinale van de Districtsbeker, terwijl elders in het land andere amateurclubs zichzelf landelijke roem verwierven. Maar als de schijn niet bedriegt, komt Quick Boys er weer aan, en breken betere tijden aan.

,,Kijk naar alles wat we hebben hier”, sprak debutant De Bruin vol trots. ,,Het is sportief minder geweest de laatste jaren. Maar we zijn nog steeds de grootste amateurclub, de mooiste in ieder geval. Kijk wat hier zit op een dinsdagavond en die staan allemaal te springen. Mooi toch.”

Quick Boys voetbalde werkelijk uitstekend en gaf Scheveningen geen schijn van kans. Al speelde ongetwijfeld mee dat voor de bezoekers de Districtsbeker geen topprioriteit is, en bovendien zaterdag nog een competitiewedstrijd tegen Spakenburg op het programma staat. Quick Boys was juist voornemens om te vlammen in zijn laatste duel van het kalenderjaar.

IMG_1183                                  Quick Boys bedankt het publiek voor een mooie sfeer op Nieuw Zuid

Zoutman weigerde daarom van een echte testcase te spreken, hoewel Scheveningen een niveau hoger acteert. ,,Misschien een halve, maar zeker geen hele. Volgens mij had Scheveningen al vrij snel het gevoel: dit wordt een lastige avond, we gaan niet tot het uiterste om te winnen. Natuurlijk begin je zo’n wedstrijd altijd om te winnen en goed te spelen. Het was daarom goed dat wij al vroeg in de wedstrijd het verschil op het scorebord maakten.”

De coach kan al met al terugkijken op een zeer succesvol eerste half jaar bij Quick Boys. ,,We zijn op de helft en hebben een prachtige serie neergezet. We liggen op koers voor alle doelstellingen. Uiteindelijk moeten we het na de winterstop gaan verzilveren. We hebben nog niets.”

Naast de competitie geniet ook de Districtsbeker prioriteit. Nog een ronde overleven en Quick Boys is zeker van een plek in de grote beker. Daar geeft een halvefinaleplaats recht op. Zoutman heeft al een droomscenario voor ogen.

,,Ik heb met Dick Schreuder afgesproken dat een finale Quick Boys – Katwijk ons wel leuk lijkt. Dat zou een mooie ontknoping zijn. Zover is het alleen nog lang niet. We moeten kijken wat er uit de koker komt en proberen de volgende wedstrijd, wat ook al een soort finale is, naar ons toe te trekken.”

Quick Boys – Scheveningen 3-0 (2-0). 10. Teijsse 1-0, 25. Driebergen 2-0, 59. Teijsse 3-0

Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem, Van der Plas, Ravensbergen. Aafjes (78. Gillessen), Hoek (80. De Bruin), Driebergen, El Ousrouti (73. Steemers), Teijsse, Sahadewsing.

Foto’s: Hans van Duijn

Samenvatting Quick Boys TV
[youtube id=”WcOd_ROQR9o” width=”728″ height=”360″]

Reacties Jan de Bruin en Jesse Driebergen
[youtube id=”LPvZs4BacbY” width=”728″ height=”360″]


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)