Er zijn er al een aantal voorbij gekomen: De Ice Bucket Challenge en de Mannequin Challenge bijvoorbeeld. Maar in het kader van internationale Coming Out-dag 2017 nemen het NOC’NSF en de John Blankestein Foundation nu het initiatief met de #alltogetherchallenge. De challenge is in het leven geroepen om aan te geven dat sport, en in dit geval voetbal, voor iedereen is. Ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, religie of seksuele voorkeur. Wij als VIDB sluiten ons hier natuurlijk volledig bij aan en daarom dagen wij jullie graag uit. 

Wat is de bedoeling van deze challenge? Als teken van verbondenheid, maak je met je team een cirkel en pak je elkaars handen vast. In deze opstelling gooi je een bal op en probeer je deze met elkaar zo lang mogelijk hoog te houden. Hij mag de grond dus niet raken en de handen moeten constant vast blijven.

De mannen van PSV onder 16 doen het hier even voor: 

Dat kunnen wij hier in de Bollenstreek toch beter? Doe samen met je team een poging en stuur ons het filmpje! Dat kan naar redactie@voetbalindebollenstreek.nl of via één van onze sociale kanalen. Succes! We zijn benieuwd welk team deze ‘hooghoudchallenge’ op zijn naam gaat schrijven.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude