Altijd het zwart-rode shirt om z’n schouders. Het vertrouwde Teylingen-tricot. Tot hij deze zomer eindelijk toehapte op de lokroep van z’n collega Jelle Vleugel. Joost Verwer verkaste naar De Zilk. Om de lege plek op te vangen die Nick van Westerop in de verdediging achterliet.

Als de heren samenwerkten bij Landgoed Tespelduyn in Noordwijkerhout, werden de voetbalavonturen met elkaar gedeeld en stiekem de hengeltjes alvast af en toe uitgegooid. Een paar maanden geleden beantwoordde Verwer die flirt op een positieve manier.

,,Jelle probeerde het al twee, drie jaartjes om mij hier naartoe te krijgen. Elke keer een beetje met een geintje. Maar dit jaar stond ik er wel voor open.” En tot op de dag van vandaag heeft de 31-jarige Sassenheimer nog geen spijt van zijn keuze. Even een nieuwe wereld, een nieuwe club, nieuwe mensen om zich heen na al die jaren Teylingen.

Sociaal
,,Weet je, ik kwam wel eens op feestjes met onder andere Jelle, waar die gasten die hier voetballen ook waren. Ik kon er altijd wel mee lachen.” Het maakte de keuze van de verdediger er nog makkelijker op. Want niet alleen op sociaal gebied was Verwer toe aan iets nieuws, ook sportief.

,,Zaterdag heb je de derby bij Teylingen, natuurlijk. Die kan ik gewoon zien. Dat hebben ze goed geregeld voor mij.”

,,Ik wilde sowieso in een eerste elftal voetballen. Dat zag er bij Teylingen steeds minder naar uit dat ik daar nog in zou spelen. Ik sta dus nog steeds ontzettend achter mijn keuze om hier naartoe te gaan. De trainer is jong en laat ons lekker voetballen. Hij laat ons voor elkaar werken. Dat is in deze competitie een grote kracht. Als je met z’n allen volle bak gaat, kan je een hoop bereiken.”

Toch heeft hij z’n oude liefde nog niet uit het oog verloren. Als er de mogelijkheid bestaat om te kijken, doet Verwer dat. Maar omdat de beide elftallen op hetzelfde tijdstip voetballen, komt daar weinig van. Behalve komende zaterdag. ,,Dan heb je de derby, natuurlijk. Die kan ik gewoon zien. Dat hebben ze goed geregeld voor mij”, zegt Verwer met een knipoog.

Leiderschap
,,Maar daar voetballen al mijn eigen vrienden nog. Als het kan, dan ga ik gewoon kijken. Dat doe ik ook regelmatig bij het tweede op de zondagochtend. Als die dan gevoetbald hebben, ga ik naar De Zilk toe.”

En op Sportpark Wassenaar probeert Verwer steeds meer z’n stempel te drukken. Hij nam de plek centraal achterin over van Van Westerop, die op zijn beurt een leider was voor de derdeklasser. Die rol, de rol van een leider binnen de spelersgroep, ligt vooral in handen van Vleugel, niet zozeer in die van de 31-jarige verdediger.

,,We hebben niet echt een groep met allemaal praatjesmakers.”

,,Jelle is onze aanvoerder, dan heb je ook nog Koen van der Linden en daar hoor ik dan met mijn leeftijd ook een beetje bij. Ik probeer met mijn leeftijd wel wat ervaring over te brengen. We hebben best wel een jonge groep verder. We hebben niet echt een groep met allemaal praatjesmakers. We luisteren gewoon naar elkaar. Misschien luister je wat sneller naar Jelle, of de wat oudere gasten.”

Tweede Klasse
De balans binnen de spelersgroep lijkt gezien de prestaties in orde. Van Nispen (zon.) is de trotse koploper in de Derde Klasse en hoopt vooral in de winterstop bij de top zes te zitten van de competitie. Die clubs ga na de verplichte break verder uitmaken wie zich in het voorjaar kampioen mag kronen in de competitie.

,,In die kampioenspoule willen we ons gewoon veilig voetballen. Dat we in ieder geval volgend jaar gewoon Derde Klasse spelen. En wie weet dat we nog nacompetitie spelen voor een plek naar de Tweede Klasse. Dat ik dan volgend jaar, want ik ga er wel vanuit dat ik nog zeker een jaar hier blijf voetballen, tegen Teylingen speel. Dat zou het mooiste zijn.”

Foto: Trudy van den Berg

Lees ook: ‘Hillegom oefent eind november tegen eerstedivisionist’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys3-1ONS Sneek
Noordwijk4-0Eemdijk
SteDoCo2-5FC Lisse
ASWH3-1SJC
Ter Leede2-0FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam3-5FC Rijnvogels
Valken '684-3SVC '08
Van Nispen (zat.)1-2Lugdunum
VVSB (zat.)3-1Be Fair
VVC FC1-1Kagia
Koninklijke HFC4-0Katwijk
GVVV6-5Rijnsburgse Boys
VVSB6-2FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA