Z’n zucht aan de telefoon verraadde de gemoedstoestand van Emiel Wendt op zondagochtend. De aanvaller had zo graag een goed gevoel over gehouden na deze week. Hij verlengde als eerste Noordwijk-speler zijn contract. Die positieve flow kon hij met z’n team niet vasthouden in de competitie. In ‘s-Gravenzande verloor de koploper van de Hoofdklasse met 6-3 van de plaatselijke FC.

Het was de tweede nederlaag op rij voor de ploeg die lang onverslaanbaar werd geacht. Vorige week stapten de Noordwijkers ook al als verliezer van het veld tegen Hoek. Die wedstrijd was niet goed, maar zaterdag tegen FC ‘s-Gravenzande was het niet veel beter, opende Wendt eerlijk.

,,Ik zou het duel het liefste af willen doen als een incident. Maar wees eerlijk, zes goals tegen krijgen bij FC ‘s-Gravenzande is gewoon een blamage. De week daarvoor verloren we ook al met 2-3 van Hoek. Ik had een paar weken geleden anders verwacht om de winterstop in te gaan. Met een voorsprong van vijf of acht punten. We staan in ieder geval weer met beide benen op de grond.”

Fouten
In het Westland ging het al in de openingsfase mis. Yuri Westhoff mocht uit de draai de openingstreffer binnenschieten. Noordwijk beefde niet, kwam via Brayen Brocker na een kwartier spelen op 1-1 en zocht opzichtig naar meer dan alleen een gelijkspel. Aanvaller Denzel James werd, al dan niet buitenspel, afgevlagd, maar was op die manier nog het dichtst bij Noordwijks succes.

,,De trainer heeft er ook al op gehamerd dat je als team niet een heel seizoen lang maar makkelijk je duels kan winnen.”

Door een persoonlijke fout op het middenveld van Rob Overvliet kwam de thuisploeg nog voor rust op 2-1. Het bleek een voorbode van verdere malaise voor de koploper van de Hoofdklasse. Enkele tellen na de rust kwam FC ‘s-Gravenzande op 3-1. Daardoor moest Noordwijk opportunistischer gaan voetballen, maar ging de ploeg daardoor uit de organisatie staan vond Wendt.

,,Ook al stonden we 3-1 achter, we wisten maar al te goed dat Ter Leede en SteDoCo ook tegen elkaar speelden. Daarom wilden we minimaal een punt halen. We hadden ook gewoon nog genoeg tijd. Maar bij hun vierde goal kon hun spits zo langs vier van onze spelers lopen. Daar stonden we domweg niet goed. Tjeerd Westdijk maakte een kwartier voor tijd een mooie 4-2, maar ook dáárna kon FC ‘s-Gravenzande weer twee keer heel makkelijk scoren. Dat is slecht.” Noordwijk maakte in de absolute slotfase nog een derde treffer via de penaltystip. De goal kwam op naam van aanvoerder Martijn le Congé.

Contract
,,De trainer heeft er ook al op gehamerd dat je als team niet een heel seizoen lang maar makkelijk je duels kan winnen. We hebben wat pech gehad tegen FC ‘s-Gravenzande, waar we eerder dit seizoen wel vaak het geluk aan onze kant hadden. Maar het mag niet de reden zijn voor deze nederlaag.”

De aanvallende middenvelder annex aanvaller van de Noordwijkers begint met wat meer vrolijkheid in z’n stem te praten als zijn contractverlenging aan bod komt. Hij is voornamelijk trots op z’n nieuwe verbintenis. ,,Noordwijk wilde als eerst met mij praten na het verlengen van de staf. Ze hebben een leuke aanbieding gedaan en daar heb ik ‘ja’ op gezegd.”

,,Daarna wil ik een baan vinden en misschien ook wel gaan samenwonen met mijn vriendin en een huisje kopen. Het wordt keuzes maken de komende tijd.”

,,Het is als Noordwijker een eer om in het eerste elftal van de club te spelen in je eigen dorp. Daarnaast heb ik een goede band met het publiek en een leuke klik met de jeugd van onze club. Ik wil met Noordwijk naar de Derde Divisie.”

Toekomst
Wendt liet in een eerder stadium wel weten nog eventuele toekomstplannen te hebben in het buitenland. Voetballen in Amerika komende zomer behoorde tot de mogelijkheden. Hij zou dan enkel een klein gedeelte van de voorbereiding missen bij de hoofdklasser. ,,En die mogelijkheid biedt Noordwijk mij nog steeds.”

,,Maar ik ga over tien dagen afstuderen. Dat vind ik nu even belangrijker. Daarna wil ik een baan vinden en misschien ook wel gaan samenwonen met mijn vriendin en een huisje kopen. Het wordt keuzes maken de komende tijd.”

FC ‘s-Gravenzande – Noordwijk 6-3 (2-1) 6. Westhoff 1-0, 17. Brocker 1-1, 35. Broos 2-1, 46. Koeleman 3-1, 68. Westhoff 4-1, 77. Westdijk 4-2, 80. Westhoff 5-2, 85. Van Meerten 6-2, 90. Le Congé (strafschop) 6-3

Noordwijk: Amezrine, Ten Hoope, Van der Neut, Overvliet, Brocker (78. Hoogerwaard), Manuputty (13. Van Staveren), Le Congé, Reynaers, James (78. Michel), Wendt, Westdijk

Archieffoto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)