Hij kon het zich eigenlijk niet meer herinneren. De spits die de afgelopen jaren zo werd bewierookt bij VVSB en na de winterstop ook bij Rijnburgse Boys een meer dan prima aandeel had in de promotie van Rijnsburgse Boys naar de Tweede Divisie, moest de afgelopen duels genoegen nemen met een plek op de bank. In de wedstrijd tegen TEC mocht Giovialli Serbony weer in de punt starten en bewees dat hij het scoren nog niet is verleerd. Met twee treffers hielp hij zijn ploeg langs TEC, waardoor de Uien weer een stapje dichter bij koploper Katwijk komen.

,,Ik weet niet eens meer wanneer het was dat ik niet meer in de basis begon. En ook dat ik twee keer heb gescoord was alweer een tijd geleden. Ook dat kan ik me niet meer herinneren. In alle opzichten waren het weken die ik jaren niet meer had meegemaakt. Daarom is de overwinning heerlijk, maar die twee goals zijn misschien nog wel lekkerder”, zegt Serbony zoals altijd nuchter.

Maar de opluchting is wel uit zijn stem hoorbaar. Ook door de telefoon. Maar trainer Pieter Mulder zag zich genoodzaakt Serbony even te parkeren. En dat kon de speler zelf ook nog wel begrijpen. ,,Ik worstelde wat met m’n vorm en ik was ook niet helemaal fit. Ik had wat pijntjes en dat is nu eigenlijk allemaal weer in orde.”

,,Ik had het er met Joël Tillema en Jordy Strooker nog over dat we misschien wel tegen degradatie moesten vechten.”

Door een blessure van Donny van Oijen mocht hij weer starten en dat legde Rijnsburgse Boys geen windeieren in Tiel. Vrij makkelijk haalden de geel-zwarten de zege binnen. ,,We hadden niet veel te vrezen van TEC, maar hadden zelf ook moeite om tot kansen te komen”,  zag ook de spits.

,,We hadden wat geluk dat de openingstreffer op een goed moment viel, en ook de tweede viel op lekker tijdstip.” Op slag van rust was Serbony trefzeker en zeven minuten na de thee nog eens. Toch werd het nog spannend omdat Rijnsburg vergat om de trekker nogmaals over te halen. In de slotminuut maakte aanvoerder Wesley Goeman aan alle onzekerheid een einde door de 3-1 te laten aantekenen.

Jagen
Door het verlies van Katwijk bedraagt het verschil nog ‘maar’ acht punten tussen de beide verenigingen. De derde plek is waar de Rijnsburgers zichzelf een tijdje geleden niet hadden zien staan. ,,Ik had het er met Joël Tillema en Jordy Strooker nog over dat we misschien wel tegen degradatie moesten vechten.”

,,En nu hebben mensen het over een kampioenschap. Zo snel kan het gaan, maar ik vind niet dat we daar al over moeten praten nu. Het verschil is nog groot. Als we voor en net na de winterstop nog wat dichterbij staan, dan kunnen we gaan jagen.”

,,En als er dan toch een nieuwe trainer moet komen, is Wilfred voor mij natuurlijk een prima keuze. We hadden een hele goede band.”

Na de zege kwam ook het nieuws dat Wilfred van Leeuwen volgend jaar de scepter zwaait op de Middelmors. Voor Serbony een weerzien met de oefenmeester waar hij zoveel successen mee boekte en die een blind vertrouwen in zijn pupil koesterde. Toch voelt het voor Serbony dubbel.

Band
,,Ja, dat kun je wel zeggen. Ongemakkelijk is nog het beste woord. En dat geldt ook voor m’n teammaatjes. Wij willen gewoon zo hoog mogelijk eindigen met Pieter. En als er dan toch een nieuwe trainer moet komen, is Wilfred voor mij natuurlijk een prima keuze. We hadden een hele goede band.”

,,Maar dat is pas voor volgend jaar. Eerst maar eens kijken hoever we kunnen komen. En ik ben er van overtuigd dat Pieter met zijn resultaten ook volgend seizoen weer ergens op het veld staat. Veel beter had hij het tot nog toe niet kunnen doen.”

TEC – Rijnsburgse Boys 1-3 (0-1) 45. Serbony 0-1, 52. Serbony 0-2, 1-2, 86. Holder 1-2, 90. Goeman 1-3.

Rijnsburgse Boys: Deen, Gielisse, Artien, Prijs, Strooker, Opoku, Goeman, Tillema, Parami, Serbony (83. Hudepohl), Jongeneelen.

Foto: Hans Heemskerk
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)