Gerrit Paauw heeft een nieuwe uitdaging gevonden. De Rijnsburger gaat proberen het selectievoetbal bij fusieclub FC Oegstgeest naar een hoger plan te tillen.

Paauw stapte in december na jaren van trouwe dienst op als technische man bij Rijnsburgse Boys uit onvrede over de gang van een aantal zaken. Dat vertrek leidde uiteindelijk een heuse bestuurscrisis op de Middelmors in, waarbij diverse andere bestuursleden (ook van de Business Club) zich solidair aan Paauw verklaarden. Er werd nog geprobeerd de boel te lijmen, maar mediation leverde uiteindelijk niets op. Sinds een aantal maanden heeft Peter Cadel Paauw opgevolgd.

Titelkansen geslonken
Paauw gaat op zijn beurt proberen FC Oegstgeest hogerop te helpen. De Oegstgeestenaren zijn momenteel de runner-up in de Vierde Klasse A. Door een thuisnederlaag afgelopen weekend tegen Meerburg (0-1) zijn de titelkansen danig geslonken. Teylingen kan bij een overwinning in en tegen Woubrugge de champagne gaan ontkurken.

Het ambitieuze FC Oegstgeest wil op termijn graag hoger gaan acteren. Om uiteindelijk hoger in de piramide te komen is er op de Voscuyl het besef dat ‘het selectievoetbal anders ingericht moet worden’, zo meldt de club.

“Daar gaat Gerrit Paauw ons bij helpen. Hij zal zich uiteraard bezig gaan houden met voetbaltechnische zaken. Paauw zal samen met een team zorg dragen voor de ontwikkeling en verbetering van ons selectievoetbal. Een nauwe samenwerking met HuigJan Heeringa en onze Technische Commissie is van groot belang. Het doel is om als FCO1 over vijf jaar een stabiele eerste/tweedeklasser te zijn. Om hier te komen moeten we eigen talent blijven ontwikkelen, en ook spelers van buiten aantrekken.”

Steun
Naast Paauw stapt ook Marcel Wolthaus in. De voormalig voorzitter van de Business Club van Rijnsburgse Boys was één van de bestuursleden die zich maanden geleden achter Paauw schaarde. Ook Jan- Willem Leeuwenburg (CEO van de One Flora Group) is volgens FC Oegstgeest betrokken.

In eerste instantie is gekeken naar de eventuele oprichting van een Business Club. “Deze Business Club stelt zich tot doel om een ruimere sponsorportfolio samen te stellen om daarmee het selectievoetbal op onze vereniging beter te kunnen ondersteunen. Uit deze gesprekken is gebleken dat een samenwerking mogelijk is”, stelt FC Oegstgeest.

Foto: Rijnsburgse Boys

Lees ook: Oud-speler Cadel volgt vertrokken Paauw op bij Rijnsburgse Boys

POPULAIRE BERICHTEN