Het zijn voor veel ploegen uit onze regio de weken van de waarheid. Zit het kampioenschap er nog in? Gaat het lukken die laatste periodetitel te pakken? Kan er directe degradatie afgewend worden? Spannende, maar voor de voetbalsupporter mooie weken. De VIDB Toto staat bol van belangrijke potjes. Slaag jij erin ze allemaal goed te voorspellen? Dan win je een diner voor twee!

FC Rijnvogels – Rijnsburgse Boys. Een heuse derby waarin voor beide ploegen veel op het spel staat. Rijnvogels vecht voor degradatie en kan na de winstpartij van afgelopen weekend rechtstreekse degradatie misschien nog ontlopen. Rijnsburg strijdt om die felbegeerde derde plaats, die aan het eind van het seizoen wellicht nog recht geeft tot een plaatsje in de nacompetitie. Kortom: de belangen zijn groot in deze kraker.

In de top van de Hoofdklasse A is het al weken razend spannend. Ter Leede, Achilles Veen en Spijkenisse zijn in een heuse strijd om het kampioenschap verwikkeld en aankomend weekend zou de beslissing weleens kunnen vallen. Als Ter Leede erin slaagt Argon te verslaan en de uitslagen op de andere velden zijn gunstig, dan gaat de schaal naar de Sassenheimse Roodemolen. De laatste loodjes voor de mannen van Henk Wisman. Wat zou het mooi zijn als we Ter Leede volgend seizoen ook in de Derde Divisie zien spelen.

Zelfvertrouwen
Net als Ter Leede maakt ook Kagia nog kans op de titel. De Lisserbroekers moeten in de Derde Klasse echter hopen op een misstap van koplopers VVC en Blauw-Wit Beursbengels, die beiden een puntje meer hebben dan de equipe van Anton Wijsman. Aan het zelfvertrouwen kan het bij de Kagianen in ieder geval niet liggen. Afgelopen zaterdag leidden ze SCW nog met 0-6 richting de slachtbank.

Naast de Katwijkse kraker op zaterdag, staat er zondag ook een regionale derby op de rol. In de Derde Klasse treffen Van Nispen en Warmunda elkaar. Die laatste ploeg zit in hetzelfde schuitje als FC Rijnvogels en probeert er zo aan het eind van de competitie voor te zorgen directe degradatie af te wenden. Dat wordt lastig, maar misschien zit er tegen Van Nispen een klein stuntje in.

Je hebt tot aanstaande zaterdag 12.00 uur om jouw voorspelling achter te laten. Gebruik daarvoor de reacties hieronder, onze Facebookpagina, Twitteraccount of Instagramaccount. Je kunt je inzending ook mailen naar toto@voetbalindebollenstreek.nl. Bij meerdere goede inzendingen verloten we het diner. Succes!

Restaurant De Engel | Romantisch samen genieten van een verfijnd diner of uitgebreid dineren met een select gezelschap, bij De Engel in Lisse bent u van harte welkom. Wij besteden gezonde aandacht al onze smaakmakende gerechten. Onze ervaren koks werken met seizoens- en streekproducten. Heeft u speciale wensen of volgt u een dieet? Ook dan kunt u bij ons terecht.
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen