De kop is eraf! Vorige week verscheen de eerste Toto van 2017 op onze website. Het was goed om te zien dat jullie weer massaal meededen. Jammer genoeg was er niemand die het nieuwe jaar gelijk goed begon. Het diner bij Het Wapen van Kattuk viel namelijk niet. Maar niet getreurd. Zoals altijd schuift het etentje dan een week door. Deze week moeten jullie vijf wedstrijden goed voorspellen om die prijs te bemachtigen. Eerlijk is eerlijk: het zijn mooie, maar pittige potjes deze week.

In de kop van de Derde Divisie is het spannend. FC Lisse voert de ranglijst aan, maar voelt de hete adem van IJsselmeervogels, Scheveningen en ASWH in de nek. Rijnsburgse Boys komt ook steeds dichterbij en kan een grote slag slaan als het zaterdag IJsselmeervogels verslaat. De Uien wonnen afgelopen week ternauwernood van hekkensluiter Huizen (1-2) en dus moeten ze in Rijnsburg wel uit een ander vaatje gaan tappen. Het is in ieder geval een zeer fraai affiche.

Dat laatste geldt eigenlijk ook voor FC Rijnvogels – Huizen, een kraker in de onderste regionen van de Derde Divisie. Rijnvogels boekte zaterdag een zeer belangrijke overwinning op ODIN ’59 en verschafte zich daarmee wat lucht. Toch staat het onderin allemaal heel erg dicht bij elkaar en dus moeten de Katwijkers ook de komende wedstrijden winnen om echt uit de gevarenzone te komen. Wordt Huizen de tweede ploeg die de Kooltuinstrijders aan de zegekar binden?

Promoveren?

Noordwijk heeft een wisselvallige start van het seizoen gekend, maar inmiddels heeft trainer Dogan Corneille het aardig op de rit. Directe concurrent Spijkenisse werd afgelopen zaterdag knap met 5-2 verslagen, waardoor het gat met koploper Ter Leede naar vier punten slonk. Het is duidelijk dat Noordwijk heel graag wil promoveren naar de Derde Divisie. Lukt het de nummer vier van de Hoofdklasse deze stijgende lijn aan te houden? Laagvlieger Smitshoek is zaterdag de tegenstander. Onderschatten moet Noordwijk deze ploeg niet. Swift, die een plaats onder de rood-witten staat, speelde afgelopen weekend nog gelijk tegen de formatie uit Barendrecht.

Je hebt tot aanstaande zaterdag 12.00 uur om jouw voorspelling achter te laten. Gebruik daarvoor de reacties hieronder, onze Facebookpagina, Twitteraccount of Instagramaccount. Je kunt je inzending ook mailen naar toto@voetbalindebollenstreek.nl. Succes!

imagesEeterij Het Wapen van Kattuk is het ideale restaurant na een strandwandeling of een dagje winkelen. Een lekker avondje uit met z’n tweeën of met een gezelschap; genieten van een heerlijk diner. Het Wapen van Kattuk ligt in het centrum van Katwijk aan Zee, pal achter de boulevard.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen0-2Katwijk
Ter Leede2-0VVSB
Hoek1-0FC Lisse
Rijnsburgse Boys2-1De Treffers
Quick Boys1-1Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 21-2Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels1-1SJC
Valken '683-5Excelsior Maassluis 2
Kagia2-0VVSB (zat.)
TeylingenTer Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen