Het is weer woensdagavond, dus de hoogste tijd voor ons populaire spelletje: de VIDB Toto. Van Nispen-speler Jelle Vleugel heeft afgelopen week laten zien dat hij niet alleen een balletje kan trappen. De middenvelder voorspelde alle zes de wedstrijden in de Toto goed en won het diner voor twee bij Het Wapen van Kattuk. Bij de teamgenoten van Vleugel ontstond direct na de bekendmaking een gevecht om die tweede stoel aan dat tafeltje bij het Katwijkse restaurant. Omdat de Toto weer is gevallen, is een etentje bij Chique & Simpel ditmaal de prijs.

Als we naar het formulier kijken, komen we eigenlijk alleen maar zeer aantrekkelijke duels tegen. Dat er in de Toto een derby staat, is de afgelopen weken meer regel dan uitzondering. Na de Bollenderby’s in de Hoofdklasse B, staat er nu een kraker in de Topklasse op de rol: FC Lisse – Katwijk. De Lissenaren staan er in de ranglijst, ten opzichte van Katwijk, niet al te best voor. De ploeg van Robbert de Ruiter acteert op de veertiende plaats, terwijl de Katwijkers de derde plaats bezetten. Hoewel het begin van de geelblauwen niet bepaald succesvol te noemen is, heeft Lisse daarentegen al twee wedstrijden op rij geen nederlaag geleden. Tegen Barendrecht werd in de extremis de driepunter uit het vuur gesleept (2-3). In eigen huis werd tegen Kozakken Boys op het nippertje gelijkgespeeld (3-3). Katwijk ging daarentegen wel onderuit tegen de ploeg uit Werkendam (2-1).

De ban breken
Derdeklasser Kagia komen we deze week opnieuw tegen in de Toto. Afgelopen weekend speelden de Lisserbroekers in de herkansing tegen Floreant. De ploeg van Anton Wijsman hield de drie punten op eigen sportpark (5-3) en staat daardoor op een gedeelde tweede plaats. Lijstaanvoerder BSC ’68 is zaterdag de tegenstander. De ploeg uit Benthuizen is als enige ploeg in de Derde Klasse A nog ongeslagen. Zullen de oranjewitten de ban breken?

Ook zondag staat er een heuse clash op het programma. In de Tweede Klasse C reist koploper Hillegom af naar Den Haag voor het treffen met nummer twee: BMT. Het verschil op de ranglijst is slechts twee punten. Bekend is dat Bollenstreekclubs het echter nooit gemakkelijk hebben tegen Haagse ploegen. Voordeel voor de Hillegommers is wel dat het dit seizoen de minst gepasseerde defensie heeft.

Je hebt tot aanstaande zaterdag 12.00 uur om jouw voorspelling achter te laten. Gebruik daarvoor de reacties hieronder, onze Facebookpagina, Twitteraccount of Instagramaccount. Je kunt je inzending ook mailen naar toto@voetbalindebollenstreek.nl. Succes!

CS-logoChique & Simpel bevindt zich in een historisch pand in Lisse met een chique uitstraling aan de buitenkant en een moderne inrichting binnen. Bij Chique & Simpel kun je genieten van a la carte gerechten, een 3, 4, of 5 gangen surprise-menu, eventueel gecombineerd met een bijpassend wijnarrangement, waarbij er zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met uw wensen.

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO